rss

SEAT a dezvaluit conceptul Leon Twin Drive Ecomotive

  1. 14/01/2009
  2. Tags: Ecomotive, Leon, Leon Twin Drive, SEAT
    Vezi toate fotografiile (6)

    Constructorul spaniol a inceput munca la un tren de rulare hibrid. Cei de la SEAT si-au propus ca pana in anul 2014 sa lanseze primele modele hibride, iar primul pas a fost deja facut prin prezentarea primului astfel de prototip, care este realizat pe baza modelului Leon.

    Cu prilejul unui eveniment organizat la Centrul Tehnic SEAT, compania de la Martorell a prezentat Guvernului spaniol conceptul Leon Twin Drive EV, care este echipat cu un motor electric care a luat locul celui traditional cu combustie interna, destinat calatoriilor in mediul urban, si unul pe benzina, care mareste autonomia pentru drumurile mai lungi. De asemenea, au mai suferit modificari unele componente precum cutia de viteze, sistemul de franare si cele de incalzire/racire.

    Propulsorul electric este alimentat de un set de baterii Li-Ion, amplasate in partea posterioara a vehiculului, acestea oferind o putere maxima de 47 de cai-putere cu care SEAT Leon Twin Drive EV poate atinge o viteza de top de 100 km/h.

    Actualul prototip are o autonomie de doar 50 km, insa inginerii spanioli vor imbunatati sistemul de propulsie si modul de incarcare a bateriilor astfel incat, atunci cand modelul va fi lansat peste 5 ani, autonomia sa fie mai mare.

    Proiectul Ecomotive Twin Drive este primul pas catre vehiculele electrice 100% si consta in dezvoltarea masinilor hibride, combinand eficienta demonstrata a modelelor Ecomotive cu avantajele propulsiei electrice.

    Vizualizari: 1374