rss

Renault-Nissan se organizeaza spre servicii de ride-sharing si ride-hailing

  1. 22/06/2017
  2. Categoria: Nissan
    Vezi toate fotografiile (1)

    Grupul Renault-Nissan intentioneaza sa lanseze in urmatorii ani masini autonome pentru ride-hailing (omul comanda o masina care vine sa-l duca la destinatie - gen taxi sau Uber) si servicii de ride sharing, pentru ca, acum, toti producatorii cauta solutii de mobilitate dincolo de fabricarea si vanzarea automobilelor, pentru a supravietui unei transformari rapide a industriei de noi servicii, scrie Automotive News.

    Ogi Redzic, sefa diviziei de Connected Vehicles si Servicii de Mobilitate a grupului  Renault-Nissan, a declarat ca alianta va incepe cu serviciile de conducere autonoma bazandu-se pe propriile modele electrice in 10 ani de acum incolo, dar probabil nu mai devreme de 2020. "Credem ca marile oportunitati pentru noi sunt automatizarea, vehiculele electrice si serviciile de ride-sharing si hailing”, a declarat Redzic intr-un interviu de joi. Este printre primele abordari la nivel de grup, dupa unele dezvoltari facute de nemtii de la BMW.

    Cei doi producatori de automobile, din grupul Renault-Nissan, dezvolta sistemul cu producatorul japonez de jocuri software DeNA Co. si operatorul de transport public francez Transdev.

    Producatorii de automobile isi valorifica experienta in ceea ce priveste functiile automate de conducere pentru autoturismele de mass market, pentru a dezvolta servicii de mobilitate  fiind in concurenta cu companiile de tehnologie precum Alphabet si Uber pentru piata pay per ride, care creste accelerat.

    Renault-Nissan se alatura unui grup restrans de constructori de automobile care intentioneaza sa intre in piata ride-hailing, piata care Goldman Sachs ar fi estimat, luna trecuta, ca va creste de opt ori pana in 2030, adica de cinci ori mai mare decat piata taxiurilor.

    Grupul BMW testeaza, de asemenea, autovehicule autonome pentru a fi utilizate in serviciile de ride-hailing, in timp ce Uber dezvolta tehnologia de conducere autonoma.

    Compania mericana de tehnologie nuTonomy si compania Lyft de servicii de ride-sharing, care include General Motors ca actionar majoritar, au anuntat luna aceast ca vor incepe un program pilot de servicii ride-hailing  in Boston.

    Desigur toata lumea este de acord ca legislatia va trebuie sa fie schimbata pentru a permite automobilelor autonome sa circule drumurile publice. Deocamdata majoritatea statelor nu permit acest lucru. Pe viitor insa legea se va schimba la presiunea cosntructorilor de automobile fara sofer.

    Vizualizari: 1191
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »