rss

Regim urban sau drumuri lungi? Cum sa alegi masina in functie de nevoile tale

  1. 22/01/2018
    Vezi toate fotografiile (1)

    Daca ai de gand sa iti cumperi o masina noua, pe langa celelalte criterii de care vei tine cont (pret, marca, numar de locuri), este extrem de important sa iti pui inca o intrebare foarte importanta: Regim urban sau drumuri lungi?

    Cu alte cuvinte, te poti bucura de utilitatea unui autoturism daca stii foarte bine ce fel de sofer esti si ce solutii vrei sa ofere viitoarea ta masina. De la piesele auto la dimensiunile sale, o masina de oras difera cu mult de una pentru drumuri lungi, iar daca nu stii cum se deosebesc cele doua, citeste pana la capat acest articol:

    Cum alegi o masina pentru oras
    Daca in fiecare zi te plimbi prin oras cu diferite treburi, iar masina pe care vrei sa o cumperi trebuie sa te ajute foarte mult in acest sens, este important sa incepem cu dimensiunile acesteia. Fara doar si poate, ai nevoie de o masina mica, iar asta inseamna dimensiuni reduse, pe care le vei gasi la autotorisme precum Opel Corsa, Renault Clio sau Peugeot 207. Cat despre motor, alege cu incredere unul pe benzina, mai putin poluant. In orice caz, orienteaza-te catre o masina usor de intretinut, pentru care poti gasi rapid piese auto online, de pe site-uri de profil.

    Cum alegi o masina pentru drumuri lungi
    Ai nevoie de un motor turbo-diesel in cazul in care cele mai multe drumuri pe care le vei face in noua ta masina vor fi in afara oraselor. De asemenea, trebuie sa tii cont de stabilitatea sporita a masinii tale, pentru a reduce pe cat de mult posibil eventualele riscuri din trafic.

    Dimensiunile interioare conteaza foarte mult, pentru ca la drumuri lungi trebuie sa te bucuri de un confort deplin. De aceea, iata doar 3 exemple de autoturisme ce indeplinesc foarte bine criteriile pe care le-am amintit mai sus: Ford Mondeo, Opel Insignia, Skoda Superb.

    Nevoi mixte
    Daca nu stii ce sa alegi, iar drumurile pe are le faci in oras sunt asemanatoare ca numar cu cele in afara localitatii, nu trebuie sa oscilezi prea tare intre cele doua tipuri de masina pe care ti le-am prezentat mai sus. Mai ai inca o varianta la indemana si anume, un autoturism care sa le suplineasca pe amandoua.

    De obicei, aceste autoturisme pentru nevoi mixte sunt dedicate familistilor sau acelora care petrec mult timp in natura, la final de program, dupa o saptamana solicitanta in oras. In acest caz, motorul trebuie sa fie neaparat pe benzina, daca parcurgi sub 25.000 km / an, sau pe motorina, daca sofezi in regim mixt si parcurgi peste 25.000 km / an.

    Este important sa iti alegi masina in functie de nevoile tale principale, pentru ca astfel, te bucuri de o experienta mult mai buna la volan si costuri mult mai mici per total. Daca in oras ai nevoie de o masina mica, ce se poate strecura fara probleme in trafic, stabilitatea si confortul sunt aspecte de baza pentru masinile de cursa lunga.

    In orice caz, nu uita de intretinerea unei masini si de faptul ca piesele auto trebuie schimbate periodic. Asadar, ai nevoie de o masina dedicata nevoilor tale, dar care sa fie si usor de intretinut, fie ca vorbim de schimbarea uleiului de motor sau de achizitionarea unei baterii auto noi.

    Sursa Foto: pixabay.com

    Vizualizari: 3446