rss

Propuneri de taxa auto: sa fie integrata in taxa platita la ITP sau in impozitul anual pentru masina

  1. 31/10/2018
  2. Tags: noua taxa auto, propunere taxa auto, Taxa auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    Stim deja ca autoritatile vor sa readuca la viata taxa auto, pe care ar urma sa o platim de anul viitor, numai ca forma finala nu a fost stabilita inca.

    Un document oficial obtinut de publicatia Profit vorbeste acum despre doua noi forme pe care ar putea sa le ia noua taxa auto, ambele preluate din legislatia altor tari europene. Acestea presupun introducerea unei "componente de mediu" in cadrul unor taxe deja existente.

    Prima varianta ar fi ca noua taxa auto sa fie integrata in taxa platita la realizarea Inspectiei Tehnice Periodice "prin introducerea componentei de mediu la taxarea ITP, in conditiile in care actuala reglementare, desi o include, nu o reglementeaza distinct si nu aplica principiul poluatorul plateste," se arata in document.

    A doua versiune la care s-au gandit autoritatile ar fi ca taxa auto sa fie integrata in impozitul anual pe masina prin "introducerea componentei de mediu, aceasta urmand sa contina emisia de CO2, norma de poluare, tipul de combustibil folosit, capacitatea cilindrica si eventual vechimea autovehicului."

    Totodata, sunt sanse mari ca valoarea acestei taxe sa nu fie fixa, ci sa depinda inclusiv de salariul mediu national.

    "La stabilirea valorilor aferente noii masuri se va tine cont de [...] veniturile medii nationale ale cetatenilor si [...] de respectarea legislatiei comunitare in domeniu, in sensul stimularii achizitionarii de autovehicule noi, mai putin poluante, in detrimentul celor vechi, cu grad mare de poluare," se mai arata in documentul mentionat mai sus.

    Vizualizari: 1725
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »