rss

Propunere legislativa: permisul de conducere va fi suspendat daca amenzile nu sunt achitate in 30 de zile

  1. 14/09/2017
    Vezi toate fotografiile (1)

    La scurt timp de la depunerea proiectului de lege care sa le interzica politistilor rutieri sa mai stea la panda si sa circule cu masini de serviciu neinscriptionate, parlamentarii mai vin cu o propunere, de aceasta data tinta lor principala fiind soferii care nu isi platesc amenzile de circulatie.

    In prezent, numeroase amenzi raman neplatite si se prescriu dupa termenul legal de 5 ani, astfel ca bugetul de stat pierde o gramada de bani. Proiectul de lege tocmai depus la Parlament ii va obliga pe acestia sa achite la timp amenzile pe care le primesc.

    Mai exact, acestia vor trebui sa plateasca in termen de maxim 30 de zile, altfel li se va suspenda permisul de conducere. Alineatul 130 din OUG 192/2002 arata ca "Se va dispune suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule si tractoare agricole sau forestiere in cazul neachitarii in termen de 30 de zile a amenzilor privind circulatia pe drumurile publice."

    Permisul de conducere ii va fi inapoiat detinatorului numai dupa ce acesta va depune dovada de achitare a amenzii.

    Initiatorii legii sustin ca aducerea de bani la bugetul de stat nu este singurul motiv pentru depunerea acestei propuneri legislative. Un alt motiv ar fi ca soferii care isi platesc la timp amenzile sunt discriminati, intrucat in prezent nu au niciun avantaj comparativ cu rau platnicii.

    Vizualizari: 4117
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »