rss

Oficial: Firea le da bucurestenilor vouchere de 9000 de lei pentru masina, televizor, frigider, motocicleta sau telefon

  1. 26/07/2018
  2. Tags: Bucuresti, firea, Rabla, Remat, voucher
    Vezi toate fotografiile (1)

    Gabriela Firea a aprobat in sedinta consiliului general proiectul prin care vor fi acordate 5000 de vouchere a cate 9000 de lei pentru cei care doresc sa-si achizitioneze o masina noua. Acest program nu are legatura cu Programul Rabla realizat de Ministerul Mediului si suma oferita se cumuleaza cu cele din Rabla, practic, fiind un program similar insa doar pentru locuitorii capitalei.

    Programul pentru bucuresteni va debuta cu 5000 de vouchere, acestea putand fi suplimentate daca au succes. Scopul este ca proprietarii de masini vechi sa fie incurajati sa le duca la casat si sa-ti cumpere un model nou Euro 6 sau electric.

    Interesant este ca ideea initiala a acestui proiect era numai referitoare la achizitia de autoturisme si la cresterea calitatii aerului din capitala. Dar Gabriela Firea a facut astazi un amendament in timpul sedintei, ca acest voucher va putea fi utiliat si pentru cumpararea de electrocasnice si electronice. Adica de la telefoane mobile la aragaz si frigider.

    Probabil, primarul a facut o confuzie si a vrut sa spuna ca vor urma alte proiecte asemanatoare si pentru achizitia de obiecte electronice, dar cu vouchere de valoare mai mica. Asa cum a fost si proiectul pentru biciclete, in care doritorii obtineau un voucher de 500 de lei.

    Aceste eco-vouchere, conform spuselor d-nei Firea in deschiderea sedintei, pot fi utilizate pentru cumpararea de masini Euro 6 non-diesel, masini electrice, dar si motorete, motociclete sau biciclete electrice. In plus, a mai adaugat ca vor putea fi utilizate si pentru achizitia de obiecte electronice si electrocasnice.
    Proiectul prevede ca pentru obtinerea acestui eco-voucher, un aplicant trebuie sa duca la casat un vehicul vechi. Dar ce duci la casat daca vrei un televizor, o motocicleta sau o bicicleta electrica? Din pacate, asa cum se intampla in Romania, un asemenea proiect aduce mai multe semne de intrebare decat raspunsuri, asa ca asteptam cu drag normele de aplicare.
    Vizualizari: 8475
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »