rss

Presedintele PD cere anularea taxei de prima inmatriculare si returnarea banilor!

  1. 04/12/2007
  2. Tags: Taxa de prima inmatriculare
    Vezi toate fotografiile (1)
    Presedintele PD, Emil Boc, a cerut anularea taxei de prima inmatriculare si returnarea sumelor incasate. Potrivit lui Boc, PD urmeaza sa depuna, azi, un proiect de lege in acest sens, iar europarlamentarii partidului vor avea sarcina de a sustine adoptarea Directivei CE privind anularea acestei taxe.

    Liderul democrat a afirmat ca taxa impusa de Guvern este de lux, pentru ca foarte multi cetateni nu isi pot permite sa o plateasca. El a mai apreciat ca o astfel de taxa pune o presiune foarte mare asupra romanilor cu venituri mici si foarte mici. "Guvernul fura in fiecare zi din buzunarul cetatenilor, prin aceasta taxa", a afirmat Boc.

    Trebuie precizat ca joi 29 noiembrie, Comisarul european pentru taxe, László Kovács, a declarat ca guvernul Romaniei ar trebui sa dea garantii ca va returna taxa de inmatriculare, chiar si in cazul in care legislatia va fi modificata si Romania nu va fi trimisa la Curtea Europeana de Justitie. Comisarul a aratat ca, in cazul in care Romania va ajunge la Curte si va pierde prin decizia acesteia, guvernul va fi obligat sa returneze taxa.
    Vizualizari: 1343