rss

Porsche a livrat 55.700 de vehicule in primul trimestru

  1. 09/04/2019
    Vezi toate fotografiile (1)

    Trecerea la WLTP continua sa aiba o influenta semnificativa. In primul trimestru al anului 2019, Porsche AG a livrat in intreaga lume 55.700 de vehicule, ceea ce corespunde unei scaderi de 12 procente in comparație cu aceeasi perioada a anului trecut. Cayenne a inregistrat o crestere de 35%, ajungand la 18.310 de vehicule livrate. Din acest an, noul model Cayenne a fost disponibil pe toate pietele. Macan a continuat sa fie cel mai cerut model, cu 19.795 de exemplare livrate.

    "2019 a inceput cu o provocare pentru noi si pentru intreaga industrie auto", afirma Detlev von Platen, membru al Comitetului Executiv, responsabil pentru vanzari si marketing la Porsche AG. "Trecerea la noul ciclu de testare WLTP si la filtrele de particule pentru benzina a continuat sa aiba un impact in primele luni ale anului. In plus, inceputul neobisnuit de puternic din 2018 justifica oarecum un trimestru comparativ mai slab anul acesta. Un alt factor este schimbarea de generatie pentru Macan, cel mai vandut model, si pentru emblematicul 911. Noul 911 a fost prezentat la Los Angeles la sfarsitul lunii noiembrie 2018 si este lansat treptat pe pietele individuale.

    O crestere puternica in SUA
    In SUA, Porsche a înregistrat o crestere de 8% in primul trimestru. Cu 15.024 livrari, piata s-a situat pe locul doi, dupa China. In China, livrarile au scazut cu 10%, ajungand la 16.890 de unitati, ca urmare a scaderii pietei globale si a reticentei clientilor, motivate de asteptarea scaderii taxei pe valoare adaugata, anuntate pentru aprilie. Livrarile in Europa au fost, de asemenea, mai mici decat cele de anul trecut.
    Pentru 2019, Porsche estimeaza o usoara crestere generala a livrarilor comparativ cu anul precedent - sustinuta de cererea de noi produse. "In special cea de-a opta generatie a modelului Porsche 911, care a inceput sa fie livrata in Europa cu cateva zile în urma, este foarte solicitata de clientii nostri si ne permite sa fim optimisti cu privire la viitor", spune Detlev von Platen. Noul Cayenne Coupe va fi disponibil din mai, iar in septembrie Porsche va prezenta Taycan, prima masina sport pur electrica.

    Vizualizari: 1300