rss

Politia va amenda soferii vitezomani cu ajutorul camerelor pentru rovinieta

  1. 04/08/2017
  2. Tags: amenda viteza, camere cnair, camere rovinieta, cnair, Politia Rutiera
    Vezi toate fotografiile (1)

    Soferii care calca prea mult pedala de acceleratie vor avea de acum incolo o grija in plus atunci cand strabat drumurile tarii. Autoritatile tocmai au semnat un protocol cu reprezentantii Companiei Nationale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere pentru a-i depista pe acestia cu ajutorul camerelor pentru roviniete.

    Pentru a putea face asta, vor fi instalati niste senzori in asfalt, care vor fi mai apoi corelati cu cele 74 de camere intalnite momentan pe drumurile si autostrazile din Romania. Acestia vor fi instalati in zonele de interes pentru Politia Romana, si vor masura viteza cu care o masina parcurge o anumita distanta.

    "O sa avem cel putin patru camere intr-un proiect pilot pe autostrada A2. Au fost identificate o serie de deficiente, se lucreaza la corectarea lor si ne dorim chiar daca nu se va modifica legislatia sa incepem sa aplicam sanctiuni," a declarat Florentin Bracea, seful Directiei Rutiere.

    La inregistrarea unei depasiri a viteze legale, camera in cauza va surprinde momentul, iar ulterior, soferul se va trezi cu amenda in cutia postala. Dupa ce autoritatile vor stabili procedurile de control, primele amenzi vor ajunge la cei care au incalcat legea la inceputul anului viitor.

    Daca totul va functiona conform planului, reteaua de radare fixe bazata pe camerele pentru rovinieta va fi extinsa la nivel national.

    Vizualizari: 4354
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »