rss

Platile auto de pe telefonul mobil au inregistrat o crestere cu 45% in primul semestru din 2016

  1. 20/07/2016
    Vezi toate fotografiile (2)

    Romanii fac tot mai multe plati auto cu telefonul mobil.  Astfel, in primul semestru al anului 2016 s-au realizat prin intermediul aplicatiei Auto.ro cu 45% mai multe plati fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul platilor inregistrate ajungand la 58.000.

    Pentru perioada mentionata, ritmul de crestere pe tipuri de plati a fost dupa cum urmeaza: taxa de pod - 233%, asigurari RCA - 56%, roviniete - 28%, amenzi de circluatie - 25% si asigurari de calatorie - 20%.

    In figura 1 se poate vedea structura geografica a platilor: Bucuresti - 33.1%, Timisoara - 8.0%, Constanta- 4,5%, Cluj- 4,5%, Satu Mare - 3,6%, Ilfov- 3,2%, Prahova-2,9%, Maramures - 2,9%, Brasov - 2,8%, Arad - 2,5% si alte judete - 34.5%.

    Dupa cum se poate remarca din figura 2, maximul de plati corespunde primei luni de vara, cand nivelul acestora se tripleaza fata de luna ianuarie.

    In luna iunie, cele mai numeroase plati sunt cele privind taxa de pod. In weekend-ul Rusaliilor, pe 18 iunie la ora 19.00, s-a inregistrat varful numarului de plati pentru autoturismele care se indreptau spre litoral, iar pe 20 iunie la ora 17.00 – pentru cele care se intorceau de pe litoral.

    Telefonul mobil este tot mai prezent in viata romanilor, iar domeniul auto nu face exceptie. Acesta a devenit si principalul instrument pentru efectuarea platilor auto online, fiind o modalitate simpla si rapida. Pe acest trend ascendent, estimez ca vom atinge 120.000 de plati inregistrate prin intermediul aplicatiei Auto.ro pentru intreg anul 2016, declara Sergiu Gamureac, CEO Auto.ro.



    Despre aplicatia de mobil Auto.ro

    Din aplicatia de mobil Auto.ro soferii pot realiza o serie de plati auto: taxa de pod, amenda de circulatie, rovinieta, rca, plata parcare, asistenta rutiera, evaluare auto. Se instaleaza gratuit, a ajuns la peste 500.000 de instalari si are in Google Play si App Store peste 5.000 de recenzii.

    Auto.ro, powered by Vodafone, este cea mai populara aplicatie auto din Romania si detine mai multe premii castigate la competitiile de profil, fiind desemnata aplicatia numarul 1 pentru soferi.

    Aplicatia Auto.ro cuprinde:
    -  Plati auto: Taxa de pod, Amenda de circulatie, Rovinieta, RCA, Parcare, Asistenta rutiera, Evaluare auto
    -  Masina mea: se primesc alerte atunci cand expira Rovinieta, RCA, ITP, Casco, etc.
    -  Cerere Service: se primesc oferte de reparatie a masinii, revizie sau ITP
    -  Locatii auto: benzinarii, service-uri, spalatorii, vulcanizari, ATM-uri, peste 30.000 de puncte de interes auto
    -  Masini noi si second hand: peste 25.000 de anunturi.

    Auto.ro app pentru Android: https://bit.ly/up-gplay
    Auto.ro app pentru iOS: https://bit.ly/up-iPhone

    Vizualizari: 1930