rss

Cea mai veche masina din lume, scoasa la licitatie pentru 1,8 milioane euro

  1. 26/09/2011
  2. Tags: automobil, Licitatie
    Vezi toate fotografiile (1)

    Celebra casa de licitatii RM Auctions pregateste pentru vanzare cea mai veche masina din lume, aflata in perfecta stare de functionare. Construit in Franta anilor 1884, automobilul are un pret de pornire de 1,8 milioane de euro.

    De Dion Bouton Et Trepardoux Dos-A-Dos, pe numele sau, a fost comandat de contele De Dion unui producator francez. Exemplarul a primit numele La Marquise, dupa mama contelui, si are o viteza maxima de 60 km/h, performanta cu adevarat notabila pentru acele vremuri.

    Cea mai veche masina din lume este pusa in miscare de un motor cu aburi, care asigura o autonomie de aproximativ 30 km. Motorul cu combustie externa poate fi alimentat cu hartie, lemn si carbune.

    Cu o istorie de 127 de ani, masina a avut mai multi proprietari. Contele de Dion a vandut masina in anul 1906 ofiterului francez Henri Doriol. Familia Doriol a detinut automobilul vreme de 81 de ani, timp in care si-a pierdut cateva piese in Primul Razboi Mondial.

    Ulterior, in anul 1987, La Marquise a fost cumparata de Tim Moore, un membru al British Veteran Car Club, pasionat de masinile foarte vechi, care a restaurat-o.

    Acum, RM Auctions este in asteptarea unui miliardar excentric, care sa scoata din buzunar 1,8 milioane de euro pentru cea mai "batrana" masina din lume.

    Vizualizari: 3190
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »