rss

Oficial: Taxa auto de prima vanzare a fost suspendata

  1. 31/01/2012
  2. Tags: Taxa auto, taxa poluare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Taxa auto de prima vanzare, care vizeaza achitarea taxei de poluare si pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de ianuarie 2007, a fost suspendata de Guvern pana la inceputul anului viitor. Persoanele care au achitat deja aceasta taxa vor primii banii inapoi.

    Conform noii legi aplicate de la 13 ianuarie, incepand din acest an se platea taxa auto si in cazul autoturismelor inregistrate inainte de ianuarie 2007, la momentul transcrierii dreptului de proprietate, de catre noul posesor al autovehiculului.

    Pe fondul protestelor organizate in Capitala si in alte orase din Romania, Guvernul a decis sa suspende aceasta masura pana la inceputul anului viitor, una din nemultumirile protestatarilor fiind noua taxa auto.

    Propunerea a fost adoptat printr-o ordonanta de urgenta, care va intra în vigoare dupa publicarea în Monitorul Oficial, in cel mult doua zile.

    Cei care au platit deja aceasta taxa vor primi banii inapoi dupa ce vor completa o cerere de restituire adresata administratiei fiscale.

    Noua taxa auto a intrat in vigoare la jumatatea lunii ianuarie 2012 si prevede reducerea taxei auto cu pana la 25%. Noile reglementari au la baza principiul "poluatorul plateste", modalitatea de calcul este unitara si tine cont de criterii obiective precum tipul motorizarii, capacitatea cilindrica, emisia de dioxid de carbon, norma de poluare, dar si deprecierea autoturismului.

    Conform Legii nr. 9/2012, taxa de poluare se va achita o singura data, atat pentru masinile noi, cat si pentru cele second-hand inmatriculate pentru prima data in Romania, indiferent de tara in care a fost produs autovehiculul

    In cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea noii legi, persoanele afectate pot solicita restituirea banilor reprezentand diferenta.

    Vizualizari: 15639
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »