rss

Oficial: Cauciucurile de iarna nu sunt obligatorii

  1. 12/11/2010
  2. Tags: anvelope iarna
    Vezi toate fotografiile (1)

    Participantii la trafic nu vor fi obligati sa echipeze masinile cu anvelope de iarna, cel putin in acest sezon,  insa vor plati amenzi daca vor provoca pagube din cauza dotarii necorespunzatoare a vehiculului, a anuntat joi ministrul transporturilor, Anca Boagiu.

    Obligativitatea echiparii cu anvelope de iarna se va aplica abia la 1 noiembrie 2011, data de la care, cei care vor fi prinsi in neregula vor primi amenzi situate intre 400-2.000 de lei.

    "Soferii nu sunt obligati sa aibe anvelope de iarna, dar daca vor provoca un accident, vor derapa sau vor bloca drumul vor plati amenzi, precum si cheltuielile de degajare a drumului. Amenzile sunt inttre 4 milioane si 20 de milioane de lei vechi. Totodata, in cazul deteriorarii masinii intr-un accident, proprietarii nu vor mai fi despagubiti de companiile de asigurare daca nu au masinile echipate corespunzator", a declarat joi ministrul transporturilor, Anca Boagiu, informeaza Mediafax.

    Ministrul Transporturilor a mentionat ca anvelopele de iarna vor fi obligatorii pentru circulatia pe drumurile din afara oraselor. Totodata, a tinut sa precizeze ca reglementarea obligativitatii cauciucurilor de iarna exista din 2002, dar ca aceasta nu a fost respectata.

    Boagiu a mai spus ca va infiinta un corp unic de control in trafic, care va reuni inspectori din ARR, registrului Auto Roman si CNADNR. In plus, Ministerul va supraveghea daca CNADNR isi va face datoria in legatura cu deszapezirea drumurilor nationale.

    Ministerului Transporturilor a elaborat un proiect de OUG conforma caruia soferii de autoturisme si camioane vor fi obligati sa aiba in dotarea masinii anvelope de iarna in perioada 1 noiembrie-31 martie.

    Totodata, autovehiculele vor trebui sa aiba montate pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate daca circula pe drumuri acoperite cu gheata sau polei.

     

    Vizualizari: 12745
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »