rss

O noua amenintare la adresa motoarelor diesel. Munchen vrea sa le interzica pe cele care nu respecta standardul Euro 6

  1. 15/06/2017
    Vezi toate fotografiile (1)

    Primarul capitalei landului Bavaria a anuntat ca se cauta metode de a interzice circulatia masinilor diesel care nu se supun standardelor Euro6. Aceasta decizie a fost luata dupa ce o serie de teste a aratat ca nivelul oxidului de azot din aer este peste limita legala.

    Imediat dupa izbucnirea scandalului Dieselgate, mai multe state si organizatii s-au pus pe cautat metode pentru a reduce poluarea cauzata de emisiile motoarelor diesel. In acest context, mai multe orase mari au anuntat in ultimul an mai multe masuri prin care vor sa limiteze accesul masinilor diesel pe strazi.

    Printre acestea se numara Paris, Madrid, Londra, Stuttgart, si mai nou Munchen. Desi urbea bavareza joaca un rol extrem de important in industria auto, fiind casa celor de la BMW, primarul cauta acum solutii pentru a interzice complet masinile diesel care nu se supun standardelor Euro6.

    Rezultatele unor teste recente care au scos la iveala ca nivelul oxidului de azot depaseste cu mult limitele legale l-au socat intr-atat de tare pe Dieter Reiter, inca aceasta metoda ramane unica rezolvare.

    "Rezultatele sunt socante, nimeni nu se astepta la asta. Oricat de mult mi-ar placea sa evitam astfel de excluderi, nu cred ca este posibil sa continuam in viitor fara interzicerea (n.r- acestor motoare diesel)," a precizat edilul Munchen-ului.

    Deocamdata nu se stie daca si cand aceasta interdictie va intra in vigoare, insa potrivit primelor estimari, intre 133.000 si 170.000 de masini ar urma sa fie afectate de aceasta, in functie de cat de stricta ar urma sa fie legislatia.

    Vizualizari: 1146