rss

Nu pleca la drum fara rovinieta! CNADNR a instalat noi camere video

  1. 29/10/2013
  2. Tags: aplicatie, Rovinieta
    Vezi toate fotografiile (1)

    CNADNR a pus in functiune pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi inca 18 camere de monitorizare video, pentru a depista autovehiculele care circula fara rovinieta. Pentru a nu fi amendati, soferii romani care au plecat la drum fara o rovinieta valabila, pot achita taxa pentru drum in cateva minute, cu ajutorul aplicatiei Auto.ro.

    "Pana in acest moment in reteaua rutiera nationala se aflau in functiune 24 de puncte de control (10 fixe, 14 mobile). Prin adaugarea celor 18 vom spori cu 75% gradul de control al autovehiculelor din trafic. In perioada urmatoare, pana in toamna anului 2014, vor mai fi instalate inca 45 de camere, ceea ce inseamna cresterea si intarirea sistemului de supraveghere cu aproape 100%", conform comunicatului emis de CNADNR.

    Camerele au fost amplasate strategic, in puncte care nu pot fi ocolite de soferi, iar pe timpul noptii sistemele de supraveghere vor detecta placutele masinilor, in infrarosu.

    Dispozitivele de control fac parte dintr-un sistem informatic compact al CNADNR. Pe sosele sunt amplasate posturi de control dotate cu camere video, care recunosc numerele de inmatriculare ale masinilor de la o distanta de 20 de metri.

    Numarul de inmatriculare al autoturismului este verificat in baza de date si in cazul în care nu a fost platita rovinieta proprietarul masinii este amendat.

    Soferii romani au acum posibilitatea sa achite rovinieta direct din telefonul mobil si sa o primeasca prin sms si e-mail in doar cateva minute, fara alte taxe sau comisioane suplimentare, prin intermediul aplicatiei Auto.ro powered by Vodafone.

    Astfel, aplicatia scoate din incurcatura soferii, in cazul in care se afla deja la drum si nu au rovinieta platita, achizitia acesteia fiind virtual instantanee (se primeste atat prin e-mail, cat si prin sms in doar cateva minute).

    Vizualizari: 10711
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »