rss

Noul BMW X5 xDrive45e, pregatit de debut pe piata din Romania

  1. 23/09/2019
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noul BMW X5 xDrive45e devine modelul plug-in hybrid cu cea mai mare autonomie electrica din portofoliul BMW Gorup. Modelul se pregateste pentru debutul pe piata din Romania, cu un pret de pornire de 76933 Euro cu TVA (64650 Euro fara TVA), excluzand orice bonificatie oferita de eventuala continuare a programului Rabla Plus. Primele livrari ale noului model sunt asteptate in luna noiembrie.

    A doua generatie BMW X5 cu tren de rulare electrificat combina un motor pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie, ce include tehnologia BMW TwinPower Turbo cu cea mai noua tehnologie BMW eDrive. Puterea sistemlului a crescut la 290 kW/394 CP, o evolutie sesizabila in ceea ce priveste autonomia electrica si o reducere semnificativa a consumului de combustibil si a emisiilor CO2 in comparatie cu modelul anterior.

    Mai impresionant ca niciodata, a doua generatie a modelului plug-in hybrid combina placerea condusului in regim pur electric a unui model BMW plug-in hybrid cu versatilitatea specifica unui Sports Activity Vehicle. Prin aceasta, noul BMW X5 xDrive45e ofera calitati optimizate in ceea ce priveste dinamica si eficienta. Cu o autonomie electrica de 67-87 de kilometri in noul ciclu de testare WLTP sau aproximativ 86-97 km conform ciclului NEDC, datele obtinute fata de predecesor au crescut de peste trei ori. În acelasi timp, consumul mediu mixt si emisiile CO2 ale noului BMW X5 xDrive45e au fost reduse aproape la jumatate. Datele de consum sunt acum de 1,9-1,2 l/100 km in ciclul de testare WLTP sau 2,0-1,7 l/100 km in ciclul NEDC, iar emisii CO2 relevante au fost reduse la 44-27 g/km (WLTP) sau 47-39 g/km (NEDC). Consumul mediu de energie al noului BMW X5 xDrive45e este de 28,3-23,1 kWh/100 km (WLTP) sau 23,5-21,5 kWh/100 km (NEDC). Viteza maxima pentru un condus in regim electric a crescut de la 120 la 135 km/h.

    Sistemul foloseste un motor de 3,0 litri, pe benzina si cu sase cilindri dispusi in linie, ce dezvolta 210 kW/286 CP, din actuala familie de motoare BMW EfficientDynamics, si a patra generatie a tehnologiei BMW eDrive. Un motor electric cu o putere de 83 kW/113 CP, o baterie litiu-ion cu o capacitate energetica bruta crescuta la 24,0 kWh (21,6 kWh brut) si electronica de putere dezvoltata suplimentar pentru gestiunea inteligenta a energiei ofera sistemului plug-in hybrid al BMW X5 xDrive45e caracteristici de performanta unice, precum si un nivel impresionant de eficienta. Împreuna, cele doua propulsoare genereaza o putere a sistemului de 290 kW/394 CP, alaturi de un cuplu maxim al sistemului de 600 Nm.

    Motorul termic si cel electric isi transfera puterea catre o transmisie Steptronic cu opt trepte din cea mai recenta generatie si catre sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive. Astfel, cuplul este transferat la toate cele patru roti cand se ruleaza in regim pur electric, dar si cand se utilizeaza motorul termic sau ambele propulsoare: aceasta asigura in orice moment o placere a condusului sportiv si performante off-road superioare pe trasee neasfaltate. Noul BMW X5 xDrive 45e are nevoie de 5,6 secunde pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h, ceea ce inseamna mai rapid cu 1,2 secunde fata de predecesorul sau. Viteza maxima este de 235 km/h.

    Datorita bateriei de inalta tensiune pozitionata in partea inferioara a sasiului, centrul de greutate este mai coborat decat la variantele de model SAV cu propulsie conventionala. Volumul portbagajului de la BMW X5 xDrive45e este mai mic cu aproape 150 de litri, ajungand la 500 de litri. Daca spatarele locurilor din spate sunt rabatate, este disponibil un volum de 1.720 de litri. Capacitatea rezervorului este de 69 de litri - potrivit pentru distante lungi.

    Noul BMW X5 xDrive45e este echipat standard cu suspensie pneumatica pe ambele punti si amortizoare controlate electronic. Sistemele de suspensie optionale ce sunt disponibile pentru modelul plug-in hybrid includ directie activa integral. Pe langa o selectie vasta de dotari in domeniul conectivitatii inteligente, sunt oferite si noi servicii digitale, acestea fiind orientate specific catre mobilitate electrica. Suplimentar, toate sistemele de asistare a condusului dezvoltate pentru modelul Sports Activity Vehicle, precum si optiunile pentru imbunatatirea confortului si ambianta interioara de lux sunt disponibile si pentru noul BMW X5 xDrive45e. Echiparea standard include si avertizare acustica pentru pietoni. Cand ruleaza la viteza redusa in regim electric, un sistem de difuzoare emite un sunet distinctiv generat special pentru modelele BMW electrificate, care stabileste o prezenta acustica fara a afecta confortul acustic al pasagerilor.

    Modelele BMW plug-in hybrid ofera o serie de beneficii pentru utilizare cotidiana
    Sistemele BMW de propulsie plug-in hybrid ofera deja utilizatorilor o serie de beneficii suplimentare fata de solutiile traditionale:

    • Economii financiare: condusul electric in zonele urbane este mai ieftin decat prin utilizarea motoarelor pe benzina sau diesel daca automobilul plug-in hybrid este incarcat acasa sau la munca la costuri reduse.
    • Interior mereu la temperatura potrivita, inca dinainte de a urca la bord: incalzirea si aerul conditionat auxiliare sunt disponibile standard. Ele pot fi comandate remote prin aplicatia BMW ConnectedDrive.
    • Franarea regenerativa contribuie la cresterea eficientei modelului.
    • Cel mai bun din ambele universuri: modelele plug-in hybrid ofera placerea condusului electric in zonele urbane si placerea condusului specifica BMW pe distante lungi.
    • Deschide drumul spre viitor: pentru ca un plug-in hybrid poate rula fara emisii, este eligibil pentru a intra in multe zone cu emisii reduse, se bucura de privilegii de parcare suplimentare si economiseste la impozitare.
    • Calitate mai buna a vietii in orase: prin condusul electric, utilizatorii pot contribui activ la reducerea emisiilor si a zgomotului de trafic din orase.
    Noul BMW X5 xDrive45e are o amprenta de carbon mai mica
    BMW Group a efectuat o certificare CO2 pe intregul ciclu pentru noul BMW X5 xDrive45e - de la procurarea materiilor prime, lantul de furnizori, productie si faza de utilizare, pana la reciclare.

    Acesta a dezvaluit ca amprenta de carbon a noului BMW X5 xDrive45e este cu 40% mai mica decat cea a noului BMW X5 xDrive40i cand se utilizeaza o putere europeana medie in faza de utilizare. Cand automobilul se alimenteaza cu energie verde, amprenta sa de carbon este redusa cu pana la 70%.

    Vizualizari: 2218
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »