rss

Noul BMW Seria 8 Gran Coupe

  1. 19/06/2019
    Vezi toate fotografiile (56)

    Un automobil sport cu patru usi este adaugat noii game BMW Seria 8. Cu conceptul sau independent de caroserie, plus trenul de rulare si tehnologia sasiului concepute special pentru a genera calitati dinamice superioare, noul BMW Seria 8 Gran Coupe intruchipeaza un fler sportiv unic in segmentul de lux. Alaturandu-se BMW Seria 8 Coupe si BMW Seria 8 Cabriolet ca cel de-al treilea model din gama Seria 8, Gran Coupe are propriul sau caracter, combinand performantele deosebite, designul modelat cu dinamism si eleganta si un spatiu semnificativ marit pentru pasagerii din spate.

    Noul BMW Seria 8 Gran Coupe este singurul model din segmentul sau ce este derivat direct dintr-un automobil sport cu doua usi. Potentialul dinamic rezultat, dar si ampatamentul mai lung si reglajul sasiului specific modelului creeaza un echilibru intre performante sportive si confortul calatoriei. Toate acestea inseamna ca Seria 8 Gran Coupe are calitati excelente pentru utilizare cotidiana, dar si capacitate de a parcurge distante lungi. De la lansare sunt disponibile patru variante de model. BMW M850i xDrive Gran Coupe este propulsat de un motor V8 pe benzina, care furnizeaza 390 kW/530 CP. Propulsorul diesel cu sase cilindri dispusi in linie, BMW 840d xDrive Gran Coupe, ofera 235 kW/320 CP si subliniaza calitatile modelului cu patru usi ca automobil pentru distante lungi. Iar BMW 840i Gran Coupe si BMW 840i xDrive Gran Coupe se bucura de serviciile unui motor pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie si capabil sa urce in turatii, cu o putere maxima de 250 kW/340 CP.

    Premiera mondiala a BMW Seria 8 Gran Coupe va fi unul din punctele de atractie ale editiei inaugurale a evenimentului BMW Group #NEXTGen de la München. Lansarea pe piata mondiala a noului automobil va incepe cateva luni mai tarziu, in septembrie 2019, inclusiv in Romania.

    Design exterior: exclusivitate sportiva, atractie individuala
    Combinatia de linii trasate cu precizie si suprafete vaste care se deruleaza precum un model prin noul limbaj de design al marcii BMW ajuta interiorul noului BMW Seria 8 Gran Coupe sa realizeze un echilibru unic intre dinamism si eleganta. Conceptul de coupe cu patru usi a fost translatat intr-o caroserie cu proportii speciale. Modelul cu patru usi are un ampatament de 3.023 milimetri - o crestere de 201 mm fata de BMW Seria 8 Coupe - masoara 5.082 milimetri in lungime (+231 mm), 1.932 milimetri in latime (+30 mm) si 1.407 milimetri in inaltime (+61 mm). Sectiunea frontala a Gran Coupe-ului este identica cu designul Seria 8 Coupe pana la punctul unde incep montantii A. Farurile LED adaptive sunt disponibile standard. Optionale, farurile BMW Laserlight cu faza selectiva produc o raza de actiune a fazei lungi de aproximativ 600 de metri.

    Pe langa proportiile sale distinctive, designul lateral si al partii spate ale noului BMW Seria 8 Gran Coupe se distinge clar de cel al celorlalte versiuni Seria 8. Întrucat cadrul parbrizului este mai vertical, si linia acoperisului este mai inalta, ceea ce se traduce prin spatiu pentru cap suplimentar atat in fata, cat si in spate. Linia acoperisului se contopeste cu spatele printr-o oscilatie gratioasa, prin intermediul unei tranzitii sub forma de aripa in vecinatatea montantilor C care accentueaza silueta alungita. Montantii C sunt prelucrati manual in zona lunetei, dupa livrarea din presa, pentru a asigura o linie complexa. Totodata, luneta urmeaza o linie ceva mai abrupta pentru a permite o deschidere mai larga a portbagajului.

    O linie de caracter suplimentara accentueaza eleganta caroseriei, iar suprafetele puternic evazate integreaza umerii pronuntati pentru un efect general, cu ecartamentul spate mai mare, pentru o prezenta de forta. Grafica geamurilor laterale se concluzioneaza in spate printr-un alt indiciu de design BMW distinctiv. La noul BMW Seria 8 Gran Coupe, curba Hofmeister are o forma verticala mai pronuntata, accentuand suplimentar robustetea acestei zone a caroseriei.

    Pasajele puternic evazate ale rotilor si ecartamentul lat joaca si ele un rol definitoriu in forma partii spate. Liniile orizontale si contururile sculptate ale suprafetelor ofera spatelui un aspect lat, dar simplu. Blocurile optice subtiri, integrale LED, se extind mult in flancuri. Iar tevile de esapament duble, cu contur trapezoidal, sunt pozitionate de fiecare parte a sectiunii inferioare a sortului spate.

    Interior: armonie perfecta de dinamism si lux
    Stilul distinctiv al noului BMW Seria 8 Gran Coupe este exprimat si prin designul interior. Atat in fata, cat si in spate, experienta condusului este definita de o simbioza perfecta de dinamism si lux. Plusul de lungime a ampatamentului si deschiderea generoasa a usilor ofera pasagerilor din spate un spatiu pentru picioare fara precedent pentru un coupe BMW - acestia beneficiaza de un acces mai usor ca niciodata. Cei de pe locurile din spate beneficiaza si de un spatiu la nivelul umerilor si al capului substantial mai mare decat la versiunea cu doua usi a noului BMW Seria 8, astfel ca al doilea rand de locuri este si mai confortabil in timpul calatoriei.

    Disponibil optional, acoperisul panoramic de sticla ofera interiorului noului BMW Seria 8 Gran Coupe un sentiment exceptional de luminozitate. Este foarte generos ca latime, iar zona vitrata masoara aproximativ 1,5 metri patrati. Rezultatul este un acoperis de sticla ce se extinde neintrerupt de la parbriz la luneta.

    Sistemul de climatizare cu control automat pe patru zone si parasolarele electrice pentru geamurile laterale spate si luneta sunt disponibile exclusiv pentru varianta cu patru usi din portofoliul BMW Seria 8.

    Ambianta de automobil sport pentru toate locurile
    Lumina ambientala disponibila standard la noul BMW Seria 8 Gran Coupe accentueaza liniile orientate spre inainte din interiorul automobilului pentru un efect dramatic. Specificatia standard a noului BMW Seria 8 Gran Coupe include si un panoul de instrumente si umeri ai usilor tapitati integral cu piele, scaune sport operare electric cu tetiere integrate stilistic in spatarele scaunelor si decoratiuni cu piele Vernasca. Scaunele multifunctionale, disponibile standard la BMW M850i xDrive Gran Coupe, sunt tapitate cu piele Merino cu detalii extinse. O alta optiune disponibila pentru BMW M850i xDrive Gran Coupe si la automobilele cu pachetul M Sport o reprezinta noile scaune M Sport cu design tip scoica distinctiv.

    Consola centrala extinsa este exclusiva la noul model BMW Seria 8 Gran Coupe, asa cum este si unitatea din spate ce dispune de scaunele exterioare configurate ca locuri individuale. Contururile si modelele cusaturilor de la scaunele spate preiau designul scaunelelor sport din fata. De asemenea, scaunele spate ofera suport lateral excelent si tetiere integrate, ceea ce permite pasagerilor sa impartaseasca sentimentul veritabil de automobil sport. Un al treilea loc in spate, pentru a fi utilizat in calatoriile scurte, ceea ce face ca noul BMW Seria 8 Gran Coupe sa fie un automobil cu 4+1 locuri.

    Aranjamentul portbagajului poate fi variat cu cea mai mare usurinta datorita divizarii/rabatarii spatarului banchetei in raport 40:20:40, ale carui sectiuni individuale pot fi pliate din portbagaj cu ajutorul unei manete. Cu o capacitate de 440 de litri, portbagajul este suficient de mare pentru a putea depozita trei saci de golf.

    Aerodinamica optimizata, masa minimizata
    Proprietatile aerodinamice ale noului BMW Seria 8 Gran Coupe au fost perfectionate prin dotari care includ sasiul inferior etanseizat aproape complet, controlul activ al clapetelor de aer, Air Curtains si suporturile foarte subtiri ale oglinzilor retrovizoare. O combinatie inteligenta de materiale contribuie la reconcilierea cerintelor precise privind rigiditatea caroseriei si minimizare a masei.

    Pe langa usi si invelisul exterior al acoperisului, capota, panoul frontal de forfecare, subcadrul motorului, peretele despartitor si suportul barei spate sunt toate realizate din aluminiu. Capota din plastic a portbagajului, suportul de magneziu al cockpitului si utilizarea plasticului armat cu fibra de carbon in tunelul central contribuie la reducerea masei si la distribuirea acesteia cu efect optim. În consecinta, penalizarea de masa a versiunii cu patru usi fata de BMW Seria 8 Coupe a fost limitata la circa 70 de kilograme. Utilizarea acoperisului optional din fibra de carbon reduce si mai mult centrul de greutate al automobilului - exista si optiunea unui pachet M Carbon pentru exterior, care cuprinde bare pentru prizele de aer, capace ale oglinzilor exterioare si difuzor spate realizate toate din CFRP.

    Motor V8 pe benzina caracteristic, propulsoare cu sase cilindri impresionante
    Livrarea impozanta a puterii motorului V8 de 4,4 litri de la noul BMW M850i xDrive Gran Coupe este acompaniata de acustica specifica, amplificata suplimentar de sistemul de evacuare M Sport. Cu o putere maxima de 390 kW/530 CP si un varf al cuplului de 750 Nm, noul motor V8 de la BMW M850i xDrive Gran Coupe accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,9 secunde.

    Reactia instantanee atractiva si un pofta inconfundabila de a urca in turatii sunt caracteristicile noului motor pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie, care echipeaza modelele BMW 840i Gran Coupe si BMW 840i xDrive Gran Coupe. Propulsorul produce o putere maxima de 250 kW/340 CP si un cuplu maxim de 500 Nm. Motorul de 3,0 litri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, este mai usor cu aproximativ sase kilograme decat cel pe care il inlocuieste si isi lasa amprenta printr-o elasticitate imbunatatita semnificativ de-a lungul intregului interval de turatii. Acestea sunt factorii principali ai manevrabilitatii sprintene si agile a automobilului. Noul BMW 840i Gran Coupe este propulsat de la 0 la 100 km/h in 5,2 secunde, in timp ce noul BMW 840i xDrive Gran Coupe executa sprintul in 4,9 secunde.

    Prezenta fara precedent a unui motor diesel in acest segment face posibila combinarea calitatilor sportive cu capacitatea remarcabila de a parcurge distante lungi. Motorul diesel de 3,0 litri, cu sase cilindri dispusi in linie, ofera noului BMW 840d xDrive Gran Coupe tot ce-i trebuie pentru misiunea sa. Puterea maxima de 235 kW/320 CP si cuplul maxim de 680 Nm creeaza un motor care este capabil deopotriva de rulaj fara efort la turatii joase, dar si de acceleratii vivace. BMW 840d xDrive Gran Coupe sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 5,1 secunde.

    Transmisie Steptronic Sport cu opt trepte, BMW xDrive, diferential M Sport
    Toate motoarele disponibile pentru noul BMW Seria 8 Gran Coupe indeplinesc standardul Euro 6d-TEMP. Ele sunt conectate cu o transmisie Steptronic Sport cu opt trepte, care vine cu clapete de schimbare pe volan ca dotare standard, astfel incat conducatorul sa poate schimba vitezele manual.

    Cea mai noua generatie a tractiunii integrale inteligente BMW xDrive, cu unitate de control dedicata conectata la sistemul DSC, asigura transferul cuplului la drum intr-un mod sigur si dinamic. Reglajul sistemului - orientat spre puntea spate - ofera o agilitate exceptionala si precizie in situatiile de manevrabilitate dinamica. Puterea motorului pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie, de la BMW 840i Gran Coupe este transferata doar catre puntea spate. Diferentialul M Sport, cu functie de blocare activa a puntii spate, disponibil standard la BMW 840i Gran Coupe adauga condimenteaza suplimentar sentimentul de placere a condusului BMW in forma sa clasica. Diferentialul M Sport face parte si din specificatia pentru BMW M850i xDrive Gran Coupe.

    Sasiul: repertoriu unic de calitati, de la manevrabilitate dinamica la confort pe distante lungi
    Agilitatea, precizia si performantele exceptionale ale sasiului BMW Seria 8 Gran Coupe sunt rezultatul principiilor de design care stau la baza acestuia si a unui reglaj optimizat prin utilizarea competentei in motorsport a BMW M GmbH. Ampatamentul modelului Gran Coupe este mai lung cu 201 milimetri decat cel al versiunii Coupe. Acest lucru imbunatateste confortul calatoriei prin faptul ca permite ca reglajul sasiului sa fie modificat fara a compromite instinctele sale sportive.

    Toate sistemele de suspensie standard si optionale - alaturi de componentele de baza ale sasiului - au fost reglate cu precizie la caracteristicile fundamentale ale noului BMW Seria 8 Gran Coupe, definite de dimensiunile sale si distributia maselor. Acest lucru a permis ca performantele extraordinare ale BMW Seria 8 Coupe sa fie transferate catre modelul cu patru usi. Specificatia standard include suspensie M adaptiva cu amortizoare controlare electronic. Datorita reactiilor fin masurate ale arcurilor si amortizoarelor, conducatorul primeste doar informatiile relevante despre suprafata drumului. Directia activa integral, disponibila standard la variantele cu tractiune integrala si ca optiune pentru noul BMW 840i Gran Coupe, usureaza si mai mult misiunea de manevrare, sporeste agilitatea la viteze moderate si permite conducatorilor sa negocieze schimbarile de banda si virajele de mare viteza cu o si mai mare incredere si siguranta. Functia de stabilizare activa a ruliului, inclusa in suspensia optionala M adaptiva Professional, foloseste bare stabilizatoare active pentru a realiza o compensare foarte rapida si precisa a ruliului caroseriei cand conducatorul exploreaza potentialul dinamic al automobilului. Electromotoarele pivotante contracareaza si fortele perturbatoare ce rezulta din imperfectiunile suprafetei drumului de pe o parte a masinii, sporind confortul direct.

    Sistemele de franare disponibile pentru noul BMW Seria 8 Gran Coupe se evidentiaza prin forta de franare imensa, stabilitatea termica ridicata, reactiile rapide si senzatia excelenta. Toate versiunile combina franele cu etrier fix, cu patru pistoane, pe puntea fata cu franele cu etrier flotant, cu un piston, la rotile spate. Echiparea standard pentru noul BMW M850i xDrive Gran Coupe include frane M Sport puternice, care sunt si parte a pachetului M Technic Sport disponibil pentru alte variante ale modelului.

    Tehnologia sasiului concentrata pe performante este completata la noul BMW M850i xDrive Gran Coupe de jantele M de 20 de toli, din aliaj usor, care sunt echipate cu anvelope de inalta performanta (fata: 245/35 R20, spate: 275/30 R20) special dezvoltate pentru BMW Seria 8. Alte modele din gama Seria 8 Gran Coupe parasesc linia de asamblare cu anvelope mixte, cu echipare standard ce include jante de 18 toli, din aliaj usor.

    Sistemele de ultima ora pentru asistarea condusului imbunatatesc suplimentar confortul si siguranta
    Sistemele de ultima ora pentru asistarea condusului duc siguranta si confortul noului BMW Seria 8 Gran Coupe la un alt nivel. Specificatia standard include Head-Up Display, Driving Assistant, avertizare de coliziune si pietoni cu functie de franare in oras, avertizare la parasirea benzii si avertizare la schimbarea benzii, Speed Limit Info (informatii privind limita de viteza), avertizare la coliziune din spate si avertizare la trafic transversal. Printre sistemele de pe lista de optionale sunt tempomatul activ cu functie Stop & Go, Driving Assistant Professional (care aduce si asistentul de control al directiei si al benzii, printre alte tehnologii) si sistemul BMW Night Vision. Printre facilitatile Parking Assistant (asistentul de parcare, disponibil standard) se numara camera pentru mers inapoi si asistentul la marsarier.

    Operare intuitiva si conectivitate perfecta: sistemul de operare BMW 7.0 si Asistentul Personal Inteligent BMW
    Noul BMW Seria 8 Gran Coupe dispune standard de BMW Live Cockpit Professional. Acesta cuprinde un sistem de navigatie si multimedia, dar si un panou de instrumente complet digital, de inalta rezolutie, aflat in spatele volanului, care dispune de monitor cu diagonala de 12,3 toli (31,24 cm) si de display central ce masoara 10,25 toli (26,04 cm). Noul sistem de operare BMW 7.0 se evidentiaza prin functiile digitale si moderne, adaptate cu precizie la nevoile conducatorului. Pentru o operare intuitiva, conducatorul poate alege functionalitatea touchscreen a displayului central, controlerul iDrive, butoanele de pe volan, controlul vocal sau cel prin gesturi.

    Asistentul Personal Inteligent BMW interpreteaza un rol important in sistemul de operare. Partenerul digital poate fi activat prin rostirea mesajului "Hei, BMW" si ajuta conducatorul sa utilizeze functiile automobilului. Mai mult, acumuleaza continuu noi skill-uri datorita actualizarilor transmise fara probleme de Remote Software Upgrade. Asistentul Personal Inteligent BMW poate fi utilizat si pentru selectarea celor trei moduri Experience pentru interior. Acestea pot fi activate atat timp cat se doreste si adapteaza perfect functiile luminilor de interior, sistemul de climatizare, gradul de umbra, incalzirea/ventilarea scaunului si muzica (in functie de specificatia automobilului) la nevoile conducatorului.

    Vizualizari: 3683
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »