rss

Noua taxa auto se aplica de luni, 8 decembrie 2008!

  1. 09/12/2008
  2. Tags: Taxa, Taxa auto
    Vezi toate fotografiile (1)


    Guvernul nu a mai asteptat data de 15 decembrie pentru a pune in aplicare noua taxa pe poluare auto . Astfel, taxa a fost marita luni, 8 decembrie, odata cu publicarea in Monitorul Oficial a ordonantei Guvernului privind modificarea taxei si toate persoanele care o vor achita incepand de marti vor plati dupa noul sistem de calcul.

    Acest lucru a fost posibil pentru ca in ordonanta respectiva nu este mentionata o data exacta la care taxa va fi marita, astfel ca noile prevederi au intrat in vigoare la momentul publicarii in Monitorul Oficial. In schimb, actul normativ precizeaza clar ca, incepand din 15 decembrie, autovehiculele cu motoare mai mici de 2.000 cmc sunt exceptate de la plata taxei de poluare pana la 31 decembrie 2009. Cu alte cuvinte, taxa auto pentru masinile rulate a fost marita mai devreme, in timp ce taxa pentru vehiculele noi cu o capacitate cilindrica sub 2.000 cmc va fi suspendata la data anuntata. Deasemenea, se mai mentioneaza ca autovehiculele Euro 5 si Euro 6, dar si cele electrice si hibride, sunt scutite de taxa auto.

    Conform Mediafax, marti dimineata administratiile financiare au si primit noul software de calcul al taxei de poluare auto, impreuna cu Monitorul Oficial in care apare ordonanta. Pentru toate dosarele depuse luni, administratiile financiare vor recalcula taxa dupa noile norme, deoarece ordonanta a devenit valabila odata cu publicarea in MO.

    Calcularea taxei se face - obligatoriu - in termen de doua zile lucratoare de la depunerea dosarului cu actele masinii, iar plata se face ulterior, la trezoreria de care apartine proprietarul autovehiculului in cauza.
    Vizualizari: 4798
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »