rss

Noua Mazda2 – primele detalii tehnice

  1. 15/10/2014
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noua Mazda2 se indreapta catre Europa, unde pachetul generos de dotari si capabilitatile care sfideaza conventionalul se vor face simtite in segment dupa debutul planificat pentru aceasta toamna. Deja lansata in Japonia, noua Mazda2 si-a adjudecat titlul de Masina Anului pentru 2014-2015. Este a doua oara in ultimii trei ani cand un model Mazda primeste aceasta distinctie dupa CX-5 in 2012-2013.

    Noul model Mazda2 combina gama completa de tehnologii SKYACTIV cu designul KODO –Soul of Motionprezent pe conceptul Mazda Hazumi expus la Geneva, in luna martie. Acesta dispune de interiorul intuitiv prezentat pentru prima oara la Mazda3, inclusiv Active Driving Display – primul Head-Up Display din aceasta clasa – si o interfata om-masina special adaptate pentru cabina subcompactei. Cu MZD Connect, noua Mazda2 este, de asemenea, una dintre primele modele din segmentul B care asigura conectivitate online in deplina siguranta. Cabina este surprinzator de spatioasa si confortabila, in special pentru conducatorul auto, dar ofera si unul dintre cele mai generoase spatii pentru picioare pasagerilor de pe bancheta.

    Una dintre cele 4 motorizari care se pot regasi sub capota este SKYACTIV-D 1.5 diesel, complet noua, cu compresie scazuta, care produce 77 kW/105 CP si un cuplu maxim de 220 ​​Nm cu un consum de doar 3,4l/100 km si emisii de CO2 de 89g/km*. Totodata, noua Mazda2 va putea fi propulsata de motorul pe benzina SKYACTIV-G 1.5 in trei variante de putere, intre 55 kW/75 CP si 85 kW/115 CP. Acestea se remarca prin consumuri reduse de combustibil si niveluri de emisii de CO2 care variaza de la 4,5 la 4,9l/100 km si 105 la 115g/km*. Puterea este transferata catre rotile din fata multumita cutiilor manuale in cinci si sase trepte SKYACTIV-MT precum si printr-o transmisie automata SKYACTIV-Drive cu sase viteze. Toate sunt versiun noi, mai usoare, ale cutiilor de viteze de pe celelalte modele Mazda de noua generatie.

    Noul model va beneficia si de sasiul SKYACTIV-Chassis si, odata cu acesta, de manevrabilitatea sportiva foarte apreciata de la modelele mai mari din gama Mazda. Acesta este optimizat pentru dimensiunea Mazda2 iar rezultatul este un raspuns remarcabil care se adauga confortului sporit si stabilitatii care inspira incredere, elemente mai putin obisnuite pentru un model subcompact.

    Noua Mazda2 este foarte bine echipata cu tehnologie de ultima oraSistemele de siguranta activa i-ACTIVESENSE includ Blind Spot Monitoring (BSM). Disponibil pentru prima data pe o Mazda in Europa, sistemul BSM monitorizeaza unghiurile moarte din spatele si lateralele vehiculului, chiar si atunci cand masina se deplaseaza in marsarier. Desi greutatea autovehiculului incepe de la doar 970kg, cel mai nou model Mazda asigura si un nivel ridicat de siguranta pasiva.

     

     

    Vizualizari: 3405
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »