rss

Nokian Tyres si Arctic Trucks lanseaza anvelopa Nokian Hakkapeliitta 44

  1. 12/02/2017
    Vezi toate fotografiile (3)

    Inspirati de conditiile meteorologice extreme, specifice iernilor arctice, Nokian Tyres si Arctic Trucks, compania islandeza specializata in conversia vehiculelor cu tractiune integrala, si-au unit fortele pentru a realiza Nokian Hakkapeliitta 44, o noua anvelopa de iarna destinata vehiculelor ce infrunta cele mai aspre conditii de iarna din lume.

    Zapada nu reprezinta o provocare pentru  Nokian Hakkapeliitta 44

    In climatul arctic este esential sa te poti baza pe anvelopele masinii pe care o conduci astfel incat sa nu iti periclitezi traseul prestabilit din cauza unei pene de cauciuc sau a unei portiuni de teren impracticabil. Vehiculele speciale Arctic Trucks sunt folosite, de exemplu, in expeditii polare, astfel incat anvelopele cu care sunt echipate trebuie sa indeplineasca si cele mai exigente cerinte. De aceea noua anvelopa Nokian Hakkapeliitta 44 trateaza conditiile de iarna cu seriozitate, fiind proiectata pentru a fi in elementul ei atunci cand este expusa la conditii dificile de utilizare pe timp de iarna.

    Nokian Hakkapeliitta 44 este conceputa special pentru vehiculele Arctic Trucks si exceleaza in aderenta si durabilitate. Anvelopa cantareste aproximativ 70 kg, iar diametrul ei masoara peste un metru. In ciuda dimensiunii, anvelopa parcurge cu usurinta straturile generoase de zapada.

    „Sectiunea din mijloc a profilului benzii de rulare prezinta unghiuri in V foarte ascutite, optimizate pentru a curata canelurile de zapada si zloata. Latimea benzii de rulare, cat si volumul maxim interior de aer din anvelopa, garanteaza impreuna rularea eficienta a acesteia chiar si pe o suprafata moale. Zapada nu reprezinta o provocare pentru  Nokian Hakkapeliitta 44,” asigura Kalle Kaivonen, Manager Cercetare & Dezvoltare la Nokian Heavy Tyres.

    Aderenta si manevrabilitate precisa in situatii extreme

    Nokian Hakkapeliitta 44 ruleaza cu usurinta pe orice suprafata carosabila. Blocurile de rulare aplicate pe flanc sporesc manevrabilitatea in situatii neprevazute, iar nervura centrala sustinuta a anvelopei asigura un control precis al stabilitatii pe drum. Compusul special Nokian Tyres Polar Expedition, din care este realizata banda de rulare, imbina aderenta superioara in conditii de iarna cu durabilitatea excelenta la temperaturi extrem de scazute. Anvelopei Nokian Hakkapeliitta 44 i se pot, de asemenea, monta crampoane, fiind prevazuta cu 172 de orificii special proiectate in acest scop. Cu toate acestea, modul principal de utilizare al anvelopei este cel fara crampoane.

    Nokian Hakkapeliitta 44 este inceputul unui nou capitol al colaborarii dintre cei doi experti ai regiunii arctice. Anvelopa este disponibila in dimensiunea LT475/70 R17 si este special conceputa pentru vehiculele 4x4 din categoria heavy SUV, pregatite de Arctic Trucks. Productia anvelopei va incepe in urmatoarele luni si va fi disponibila exclusiv prin Arctic Trucks.

    „Nokian Hakkapeliitta 44 este anvelopa pe care am asteptat-o. Arctic Trucks ofera o gama larga de solutii si produse pentru vehiculele 4x4, iar Nokian Hakkapeliitta 44 ne permite sa continuam realizarea de vehicule de expeditie la un standard superior. Vehiculele noastre sunt folosite in cele mai dure medii din lume: printre ghetari, in Antarctica si in partea de nord a Eurasiei. Colaborarea cu Nokian Tyres a dus la rezultate excelente si avem mari asteptari de la aceasta noua anvelopa, ” declara Herjolfur Gudbjartsson, Managing Director la Arctic Trucks in Islanda.

    Nokian Tyres si Arctic Trucks inving impreuna conditiile extreme de iarna


    Nokian Hakkapeliitta 44 este continuarea unei povesti care a inceput in 2014, cand a fost lansat primul produs al colaborarii dintre Nokian Tyres si Arctic Trucks, anvelopa de iarna pentru vehicule cu tractiune integrala mari - Nokian Hakkapeliitta LT2 AT35. Inainte de aceasta, companiile colaborasera pentru o perioada indelungata de timp doar la nivel comercial.
    Arctic Trucks isi are originile in anul 1990, cand in Islanda, Toyota a inceput sa modifice vehiculele utilitare 4x4 si SUV-urile.  Astazi, compania face parte din elita profesionistilor in conversia unei game largi de vehicule cu tractiune integrala.
    Nokian Tyres a dezvoltat si fabricat prima anvelopa de iarna din lume in 1934. Nokian Hakkapeliitta este unul dintre cele mai cunoscute branduri de anvelope de iarna din lume si deja un brand legendar pentru regiunile care se confrunta cu ierni in deplinatatea sensului. Produsele inovatoare Nokian Tyres – pentru autovehicule, camioane si utilaje grele – isi demonstreaza calitatea superioara cu precadere pe zapada, in conditii climatice dure si in situatii de drum solicitante.

    Nokian Hakkapeliitta 44 – caracteristici tehnice:

    •    Dimensiune: LT475/70 R17
    •    Adancime banda de rulare: 18 mm
    •    Diametru: 1100 mm
    •    Greutate: aprox. 70 kg
    •    Presiune maxima: 240 kPa, la utilizarea in flotatie aprox. 160 kPa

     

    Vizualizari: 887
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »