rss

Nokian Tyres lanseaza serviciul „SnapSkan” pentru scanarea anvelopelor

  1. 13/12/2016
    Vezi toate fotografiile (3)

    Nokian Tyres impreuna cu reteaua de service-uri auto si centre de anvelope Vianor lanseaza SnapSkan, o noua tehnologie revolutionara care masoara in timpul calatoriei adancimea benzii de rulare si apoi comunica rezultatele analizei conducatorului auto. SnapSkan are la baza o tehnologie de scanare 3D de inalta clasa si poate fi utilizat de automobilisti pe rutele parcurse zi de zi. Serviciul este gratuit si rapid, iar masurarea benzi de rulare devine o grija in minus pentru detinatorii de autovehicule si urmareste sa imbunatateasca siguranta a milioane de participanti la trafic.

    Nokian Tyres anunta o premiera mondiala prin serviciul sau revolutionar, SnapSkan, care poate evalua starea anvelopelor chiar mai bine decat soferul. SnapSkan este o modalitate complet noua de a masura adancimea benzii de rulare si siguranta anvelopelor, rapid si eficient, multumita tehnologiei de scanare 3D. Scanerul drive-over automatizat „citeste” anvelopele, in timp ce o camera identifica vehiculul pe baza numarului de inmatriculare. Cand scanarea este completa, soferul poate opta pentru un raport personalizat al anvelopelor, livrat prin SMS sau e-mail, gratuit, indiferent de marca anvelopelor montate pe masina. Nu este necesara instalarea suplimentara pe vehicul a niciunui alt echipament.
    Servicul SnapSkan va fi prezent pe rutele zilnice ale soferilor in diferite locatii, precum parcarile. Acesta va fi oferit in colaborare cu reteaua de service-uri auto si centre de anvelope Vianor, de unde utilizatorul va putea solicita, cu usurinta, o estimare pentru un set de anvelope noi si sigure. Solutia tehnica a fost dezvoltata in colaborare cu partenerii finlandezi Futurice si Affecto, iar intregul serviciu este facilitat de tehnologia unica de scanare 3D, patentata de compania britanica Sigmavision.

    SnapSkan atrage atentia conducatorului auto asupra starii anvelopelor
    Studiile arata ca aproximativ 25% dintre accidentele legate de anvelope au loc din cauza faptului ca adancimea benzii de rulare a anvelopei este sub nivelul minim . Calitatea anvelopelor si adancimea benzii de rulare a anvelopei afecteaza in mod semnificativ siguranta la volan, din punct de vedere al distantei de franare si al caracteristicilor privind rezistenta la acvaplanare.  Utilizarea unor anvelope in stare adecvata ofera soferului, cat si celorlalti participanti la trafic, mai mult timp de reactie si mai mult spatiu de manevra. Noua tehnologie SnapSkan face ca monitorizarea nivelului de siguranta al anvelopelor sa fie rapida si facila, informatiile fiind trimise posesorului autovehiculului pe cale electronica, acesta stiind astfel cand trebuie sa reactioneze fata de starea anvelopelor.

    „Prea putine persoane sunt constiente de starea anvelopelor montate pe autoturismele lor, iar limita de prag care defineste necesitatea de a le inlocui este destul de mare. Dorim sa folosim aceasta noua tehnologie pentru a creste gradul de constientizare a conducatorilor auto cu privire la gradul de uzura a anvelopelor, facand-o cat mai simplu de utilizat si usor de accesat”, spune Ville Nikkola,  seful departamentului de retail al Vianor.

    Nokian Tyres digitalizeaza sectorul anvelopelor – „Se intrevede o schimbare majora”

    Nokian Tyres isi propune mai mult decat sa dezvolte anvelope sigure, confortabile si ecologice, sa introduca noi servicii conexe industriei anvelopelor. Viziunea serviciului SnapSkan este de a promova siguranta in trafic a milioane de persoane din intreaga lume, intr-un mod simplu si rapid.
    "In viitorul apropiat, industria noastra asteapta o multime de schimbari. Pana in prezent, sectorul anvelopelor a ramas mult in urma altor industrii, in ceea ce priveste nivelul de digitalizare. Este timpul sa valorificam tehnologia pentru a satisface nevoile soferilor asociate cu pneurile. Acest sector are nevoie de un pionier curajos," spune presedintele si CEO-ul Nokian Tyres, Ari Lehtoranta.

    Este de datoria noastra sa crestem siguranta rutiera si sa protejam mediul care ne inconjoara. Radacinile companiei noastre se intind pana in 1898, inca de atunci fiind in linia intai si oferind o gama de produse si servicii strans legate de siguranta participantilor la trafic. Atunci am lansat prima anvelopa de iarna din lume, iar acum lansam primul serviciu care raporteaza soferilor gradul de siguranta al anvelopelor, direct prin e-mail sau SMS”, a adaugat Lehtoranta.
     
    „Este remarcabil ca inovatiile digitale intra pe piata si fac viata soferilor mai usoara, in timp ce imbunatatesc siguranta. Clubul de Automobile si Turisme din Finlanda considera ca este important ca astfel de noi servicii sa fie dezvoltate. Aceasta tehnologie a Nokian Tyres ofera, de asemenea, libertate de alegere si eficientizarea costurilor, caci nu necesita instalarea in masina a unor echipamente suplimentare si costisitoare”, a declarat Jukka Tolvanen, director de comunicare al  Clubului de Automobile si Turisme din Finlanda, in timpul unei sesiune de discutii care a avut loc cu ocazia anuntarii noului serviciu SnapSkan.

    Primul punct de scanare al SnapSkan va fi dat in folosinta de-a lungul drumului de acces la parcarea subterana Q-Park Iso Erottaja din Helsinki, Finlanda. In viitorul apropiat, vor fi inaugurate si alte puncte de scanare in Finlanda, iar ulterior acestea vor putea fi gasite in toate magazinele Vianor din Finlanda. In urmatorii ani, serviciul va fi, de asemenea, introdus si in alte cateva tari.

    Vizualizari: 1342