rss

Nokian Heavy Tyres sporeste manipularea eficienta si sigura

  1. 16/01/2017
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nokian Heavy Tyres a lansat patru noi dimensiuni pentru gama de anvelope de remorca CT. Acestea sunt proiectate pentru a face fata celor mai grele sarcini, precum si pentru operatiuni agricole solicitante sau alte tipuri dificile de activitati contractate. Anvelopele CT sunt potrivite pentru o gama versatila de activitati in care se impune transportul unor  incarcaturi de mare tonaj, chiar si pe suprafete accidentate, fiind printre anvelopele lider de piata in ceea ce priveste durabilitatea, rezistenta la strapungere si nivelul scazut de zgomot.

    Anvelopa CT, in dimensiunea 650/55R26.5, a fost extrem de apreciata de catre clienti inca de la lansarea ei in cadrul salonului Agritechnica, in urma cu trei ani, astfel ca acum gama de anvelope CT este extinsa cu patru noi dimensiuni. „Masa incarcaturilor agricole care se transporta astazi, atat pe terenurile agricole, cat si pe sosele, este deosebit de mare. In afara operatiunilor agricole, clientii nostri efectueaza o gama larga de operatiuni contractate. Anvelopele agricole traditionale pot sa nu fie adecvate pentru utilizarea in conditii extreme ori utilizarea acestora poate sa nu fie profitabila din punct de vedere economic, din cauza ratei de uzura rapide sau a susceptibilitatii de strapungere. De aceea am dezvoltat gama de anvelope CT,” declara Tero Saari, Project Manager Nokian Heavy Tyres.

    Durabilitate


    Unul dintre avantajele anvelopelor CT este durabilitatea. Suprafata de rulare variaza intre 22 si 27 milimetri, ceea ce reprezinta cu 5 pana la 29 de procente mai mult decat la anvelopele competitorilor. Grosimea suprafetei de rulare alaturi de compusul de cauciuc durabil din care anvelopa este realizata ii extind durata de viata.

    Trei benzi de otel se afla introduse sub compusul din care este realizata banda de rulare a anvelopelor CT, spre deosebire de cele doua uzuale, ceea ce creste capacitatea de incarcare suportata, imbunatateste stabilitatea si ajuta la prevenirea perforarii acesteia. Structura robusta a anvelopelor CT permite transportul unor incarcaturi cu o greutate sporita, spre deosebire de cea suportata de anvelopele obisnuite, chiar si pe teren stancos.

    Suprafata de contact a anvelopelor CT este cu peste 10 procente mai mare decat a anvelopelor competitoare similare de pe piata, ceea ce reprezinta un grad mai mic de compactare a terenului si mai multa stabilitate in situatii precum descarcarea remorcilor. Suprafata de contact marita si structura solida a anvelopelor imbunatateste, de asemenea, confortul si siguranta pe carosabil, unde cisternele agricole foarte incarcate sau remorcile utilizate pentru terasamente sunt supuse unor sarcini laterale extreme la viraj. Suprafata de contact crescuta permite, de asemenea, utilizarea unui tractor cu aceeasi putere pentru a tracta incarcaturi cu greutate sporita.

    Profilul anvelopei prezinta o dispunere asimetrica a blocurilor de rulare, care reduce considerabil nivelul de zgomot. In plus, profilul anvelopei a fost conceput pentru o autocuratare optima, impiedicand astfel acumularea de sol si pietre intre caneluri.

    „Ne-am dorit sa concepem o anvelopa destinata fermierilor si contractorilor care sa fie cat se poate de fiabila si durabila, fiind in acelasi timp si cea mai economica optiune. In plus, ne-am dorit ca aceasta anvelopa sa fie cat se poate de versatila, deoarece clientii nostri sunt adesea implicati intr-o gama larga de operatiuni, de la agricultura la terasamente,” adauga Saari.

    „Nokian CT s-a dovedit a fi o anvelopa superioara”


    Serge Contat este liderul companiei S.E.T.A.R. Bibollet, care detine o flota de 15 tractoare si realizeaza activitati agricole, cat si alte tipuri de activitati contractate, in regiunea Alpilor Francezi. In aceasta zona relieful este muntos, iar solul este foarte calcaros, ceea ce poate duce foarte usor la perforarea anvelopelor. Tractoarele sunt utilizate la tractarea unor incarcaturi mari de furaje, cereale si gunoi de grajd.

    „Anvelopele Nokian CT sunt extrem de stabile chiar si cu cele mai grele incarcaturi. In ciuda conditiilor dificile si a solului calcaros de aici, nu am avut nici macar o pana cu anvelopele CT. Aderenta laterala este de asemenea extrem de importanta la incarcare, aici in Alpi, iar Nokian CT s-a dovedit a fi o anvelopa superioara si din acest punct de vedere,” confirma Contat.

    Anvelopele Nokian CT:

    Noi dimensiuni (disponibile din ianuarie 2017):
    560/60R22.5
    600/50R22.5
    600/55R26.5
    600/60R30.5

    Dimensiunea originala:

    650/55R26.5

    Nokian Tyres
    Nokian Tyres a fost fondata in 1988, insa isi are radacinile in anul 1898, cand a fost infiintata Suomen Gummitehdas Oy sau Fabrica de cauciuc finlandeza. Compania este cel mai nordic producator de anvelope din lume. Promoveaza si faciliteaza sofatul in siguranta, in conditii exigente. Anvelopele inovatoare pentru autoturisme de pasageri, camioane si masini grele, sunt comercializate in special in zonele cu zapada, impadurite, si cu conditii de sofat dificile din cauza anotimpurilor schimbatoare.
    In 2015, cifra de afaceri neta a companiei a fost de aproximativ 1,4 miliarde euro, iar la finalul anului numarul angajatilor a fost de 4.400. Actiunile Nokian Tyres sunt listate la bursa Nasdaq Helsinki. Unitatile de productie se afla in Finlanda si Rusia. La sediul central din Nokia, Finlanda, are loc dezvoltarea centralizata a produselor, sunt finalizate prototipurile si sunt efectuate testele. Toate produsele sunt dezvoltate conform obiectivelor de siguranta durabila si de respectare a mediului pe parcursul intregului ciclu de viata al produsului. Sediul central al Nokian Tyres se afla in Nokia, Finlanda, iar sediul european este la Praga.

    Pentru mai multe detalii despre companie, va rugam vizitati: www.nokiantyres.com 


    Vizualizari: 914
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »