rss

Noile tehnologii BMW EfficientDynamics

  1. 11/03/2009
  2. Tags: BMW , BMW, Efficientdynamics
    Vezi toate fotografiile (1)


    In urma tendintelor actuale de a construi masini economice cu emisii reduse, fara a sacrifica performantele insa, BMW dezvolta a doua generatie a tehnologiior EfficientDynamics.

    Cu noua generatie a tehnologiilor, constructorul doreste producerea electricitatii prin reciclarea caldurii eliminate de evacuare, si, utilizarea energiei solare, pentru a elibera motorul de corvoada alimentarii bateriilor.

    Contructorul doreste astfel utilizarea unui generator termoelectric care sa recicleze caldura eliminata pe esapament, scazand astfel consumul de carburant cu pana la 5 procente. In acelasi timp, BMW a reusit generarea a 200W prin utilizarea pe plafon a panourilor solare pentru un prototip, suficient pentru scaderea consumului cu cel putin 1 procent.

    La acestea se adauga tehnologia Start-Stop, regenerarea energiei produse la franare, aerodinamica adaptabila, si, un sistem de monitorizare a traficului prin satelit care ajuta economia prin anticiparea momentelor cand acceleratia sau franarea sunt necesare.

    BMW a anuntat ca doar in Germania sunt irositi 12 miliarde de litri de carburant in ambuteiaje sau alte obstacole in trafic anual, astfel, prin utilizarea tehnologiilor EfficientDynamics se doreste economia de combustil, emisiile de CO2 reduse, fara a submina caracterul sportiv al brandului. Aceste tehnologii vor fi introduse pe modelele de serie pana in 2014.
    Vizualizari: 1272
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »