rss

Noi propuneri pentru taxa auto si rovigneta

  1. 21/09/2012
  2. Tags: Taxa auto, Taxa de inmatriculare, Taxa de poluare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Guvernul pregateste o serie de masuri legislative care vizeaza, printre altele, taxa auto si rovignetele. Potrivit noilor propuneri, recuperarea banilor platiti pentru prima taxa de inmatriculare se va face direct la administratiile financiare, informeaza Gandul.

    Statul roman trebuie sa restituie proprietarilor de autoturisme 400 milioane de euro incasati ilegal conform vechii legislatii privind taxa auto. Astfel, numarul tot mai mare de procese castigate de romani impotriva statului forteaza Executivul sa ia rapid o masura privind rambursarea banilor reprezentand taxa auto incasata ilegal.

    In acest sens, Guvernul propune ca restituirea bani lor proprietarilor de automobile sa aiba loc la administratiile financiare, pentru a elibera instantele de corvoada proceselor intentate statului.

    Potrivit surselor Gandul din USL, proprietarii de masini care au bani de recuperat din taxa de prima inmatriculare ii vor primi esalonat in patru-cinci ani.

    O alta schimbare legislativa vizeaza modul in care se poate face contestarea in instanta a unei rovignete. Astfel, daca in prezent contestarea se putea face doar în judeţul a avut loc sanctiune, prin noua propunere, procesele se vor desfasura in localitatea de domiciliu a contravenientului.

    Vechea taxa auto a facut obiectul unei lungi dispute cu Comisia Europeana, in urma careia Guvernul a fost obligat sa modifice actul normativ, formula anterioara fiind declarata ilegala de CE. Desi in ianuarie a intrat in vigoare o noua lege, nr. 9/2012, guvernatii pare ca pregatesc noi modificari.

    Pana la noi ordine, persoanele care doresc sa isi inmatriculeze pentru prima data masina in Romania vor achita taxa de auto conform Legii nr. 9/2012. Astfel, taxa de poluare se va plati o singura data, atat pentru masinile noi, cat si pentru cele second-hand inmatriculate pentru prima data in Romania, indiferent de tara in care a fost produs autovehiculul.

    In cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea noii formule de calcul, persoanele afectate pot solicita restituirea banilor reprezentand diferenta.

    Momentan, taxa auto pentru masinile inmatriculate inainte de ianuarie 2007 este suspendata.

    Vizualizari: 21268
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »