rss

Noi miscari pe piata asigurarilor RCA in Romania: inca un jucator, pe punctul de a iesi de pe piata

  1. 27/03/2018
    Vezi toate fotografiile (1)

    Piata asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto (RCA) din Romania este pe cale sa cunoasca o noua reasezare in acest an, informeaza publicatia economica Capital. Dupa falimentele Astra Asigurari si Carpatica Asig. si după problemele de solvabilitate avute de City Insurance, o alta companie de asigurari generale si asigurari RCA ar putea disparea din peisaj.

    Info asigurari RCA ieftine 2018

    De data aceasta, insa, nu este vorba de un faliment, ci de o preluare, sustine publicația citata. Grupurile germane Allianz (care detine in Romania societatea Allianz Tiriac) si Gothaer (care are in Romania firma omonima) negociaza un acord privind activitatile din tara noastra.

    RCA ieftin 2018

    Allianz Tiriac, cea mai solida companie de asigurari de pe piata din Romania si singura care a realizat profituri semnificative in fiecare an pe piata locala, isi va creste astfel portofoliul prin preluarea activitatilor Gothaer in tara noastră. Allianz Tiriac ocupa locul 2 in topul firmelor de asigurari din Romania dupa primele brute subscrise, dupa City Insurance, cu diferenta ca, spre deosebire de Allianz Tiriac, City vinde aproape exclusiv RCA. In schimb, Gothaer nu este in primele zece companii de asigurari auto RCA, dar este in top 10 la asigurari generale, cu o cota de piata de 1,45%.

    RCA ieftin 2018

    Daca pentru Allianz preluarea unui jucator mic de pe piata de asigurari nu este chiar o stire de senzatie, iesirea de pe piata romaneasca a Gothaer ar putea fi justificata de faptul ca societatea nu a reusit sa se impuna si nici nu a obtinut profit in cei peste cinci ani de cand activeaza in Romania. Asta desi Gothaer este unul dintre cei mai buni platitori din piata si una dintre putinele companii care se preocupa de serviciile furnizate clientilor. Pentru romani, se pare, conteaza mult mai mult pretul atunci cand vine vorba de asigurari generale sau de asigurari RCA, preferand variantele de RCA ieftin de fiecare data.

    RCA ieftin 2018

    Gothaer si-a asumat de la inceput orientarea catre o minoritate a pietei, in conditiile in care nu a fost atrasa foarte tare de zona RCA, cea care aduce peste 50% din primele brute subscrise in Romania. Portofoliul Gothaer este format in cea mai mare parte din asigurari CASCO si asigurari property, portofoliu care s-ar potrivi, insa, de minune in noua strategie a companiei Allianz Tiriac pe piata romaneasca.

    Vizualizari: 2646
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »