rss

Nissan GT-R SpecV dezvaluit oficial

  1. 08/01/2009
  2. Tags: GT-R, GT-R SpecV, Nissan
    Vezi toate fotografiile (28)

    Constructorul nipon a dat publicitatii astazi primele informatii si fotografii oficiale cu cea mai sportiva versiune a lui Nissan GT-R, denumita SpecV, care vine, iata, la doar un an de la debutul variantei standard.

    Programat sa debuteze la Salonul Auto de la Tokyo, Nissan GT-R SpecV a suferit modificari de ordin estetic, cele mai vizibile fiind grila radiatorului, spoilerele si eleronul spate toate realizate din fibra de carbon, material folosit si la alte elemente importante ale caroseriei. De asemenea, Nissan a introdus o noua nuanta exclusiva pentru caroserie, denumita Ultimate Black Opal.

    Galerie foto completa aici.

    La interior, in afara de inlaturarea celor doua locuri din spate - solutie aleasa de inginerii japonezi pentru reducerea masei proprii a masinii - GT-R SpecV a primit un set de scaune sport Recaro din fibra de carbon, insertiile din acelasi material dand o nota eleganta spatiului de depozitare central din spate, a instrumentelor de bord si alte zone ale habitaclului.

    Cea mai sportiva versiune a lui GT-R este propulsata de acelasi motor V6 biturbo de 3,8 litri si 485 CP care echipeaza si modelul original, performantele lui SpecV fiind superioare insa ca urmare a modificarilor aduse la capitolul cuplu motor ce permite propulsorului sa functioneze la viteze reduse la parametri optimi pentru un consum de combustibil imbunatatit.

    La capitolul modificari se mai numara un sistem de evacuare din titan, un set de jante din aliaj usor de 20 inch cu pneuri sport si frane ceramice care, sustin niponii, asigura o putere de franare mai mare ca a lui GT-R.

    Deocamdata, noul Nissan GT-R SpecV va fi disponibil doar pe piata din Japonia, unde va fi lansat pe 2 februarie, si va costa echivalentul a circa 172.000 de dolari. Dar, sa nu va surprinda daca in viitorul apropiat vor ajunge cateva exemplare in America de Nord si pe cateva piete europene.

    Vizualizari: 1849
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »