rss

Nikola Motor Company si Bosch dezvolta sistemul de propulsie al vehiculelor comerciale viitoare

  1. 20/09/2017
    Vezi toate fotografiile (1)

    Electrificarea devine din ce in ce mai importanta, mai repede decat v-ati imaginat. Pana in 2021, compania Nikola Motor Company va aduce pe piata modelele Nikola One and Two, clasa 8 cu celule de combustibil, care va livra mai mult de 1.000 CP si un cuplu de 2000 Nm - aproape dublul puterii unui cap tractor pe sosea - toate cu "emisii locale zero", dupa cum a anuntat anterior Nikola.

    EAxle dezvoltat de Bosch este o platforma modulara scalabila, cu motor, electronica de putere si transmisie intr-o singura unitate compacta. Acest lucru il face potrivit pentru vehicule de toate tipurile, de la autoturisme mici pana la camioane usoare. Nikola si Bosch vor folosi acest know-how pentru a comercializa primul eAxle cu adevarat dual-motor pentru vehicule comerciale la nivel mondial pentru un camion pentru distante lungi.

    Sistemul eAxle va utiliza tehnologia masinilor comerciale electrice si motoarele SMG (generator separat de motor) de la Bosch. Viziunea tehnologica a lui Nikola si expertiza de integrare de la Bosch vor permite autocamioanelor Nikola sa realizeze obiective fara precedent pentru eficienta masinilor electronice.

    Sistemele EAxel vor fi asociate cu un sistem de celule de combustie, dezvoltat impreuna cu Nikola si Bosch - conceput pentru a fi oferit unei game de vehicule de referinta. Controalele generale ale vehiculului vor fi dezvoltate impreuna, bazandu-se pe software-ul si hardware-ul de control al vehiculului Bosch. Sistemul de propulsie cu emisie zero locala Nikola Bosch este conceput pentru a atinge performante de varf la un cost competitiv total de proprietate pentru motoarele traditionale.

    De asemenea, Bosch si Nikola vor dezvolta impreuna sistemul general de propulsie pentru gama Nikola, care va include conceptul de siguranta si arhitectura electrica a vehiculului. Prin utilizarea tehnologiilor avansate de simulare pe parcursul intregului proces de dezvoltare, de la aspectul sistemului pana la testare si validare, Nikola One si Two vor lansa cu unul dintre cele mai optimizate modele si sisteme de ultima ora si controlul vehiculelor in sectorul mobilitatii.

    Vizualizari: 841