rss

Nemtii infirma zvonurile: "nu exista planuri pentru un model cu acest motor"

  1. 22/03/2018
    Vezi toate fotografiile (1)

    De-a lungul timpului, presa auto a tot scris despre cum cea de-a doua generatie a sportivei R8 va primi si o unitate cu doar sase cilindri in V. Satui sa tot citeasca astfel de materiale, oficialii Audi au iesit intr-un final la rampa si au declarat ca nu exista planuri pentru o astfel de versiune.

    Lansata pe piata in urma cu aproximativ trei ani, cea de-a doua si aparent ultima generatie a sportivei Audi R8 nu este disponibila la vanzare decat intr-o varianta cu zece cilindri, de 5.2 litri si pana la 610 CP. Gama de motorizari ar fi trebuit sa se imbogateasca insa, chiar de saptamana viitoare, si cu un propulsor V6.

    Din pacate, oficialii companiei germane au tinut sa infirme zvonurile potrivit carora modelul lor cu motor central va primi cu ocazia Salonului Auto desfasurat la New York in perioada 30 martie - 9 aprilie un benzinar de 2.9 litri. Preluat de pe coupe-ul RS5, aceasta ar fi urmat sa dezvolte 500 CP in cazul de fata.

    Nu este cazul, dupa cum spuneam si anterior. Cea de-a doua generatie a sportivei Audi R8 va fi comercializata in continuare doar in versiunea de motorizare cunoscuta de toata lumea. O varianta aspirata cu zece cilindri in V si capacitatea de 5.2 litri, care ofera 540 CP pe optiunea entry-level si 610 CP pe cea de top, botezata Plus.

    Vizualizari: 1331