rss

Motorul de cautare Baidu intra in dezvoltarea de autoturisme

  1. 26/09/2017
    Vezi toate fotografiile (1)

    Motorul de cautare chinez Baidu Inc. a lansat un fond de 1,52 miliarde dolari pentru a dezvolta autovehicule autonome si pentru a accelera dezvoltarea tehnica si a concura cu rivalii din S.U.A, se arata intr-o stire publicata de Bloomberg. Fondul Apollo va investi intr-o 100 de proiecte ce vizeaza automobile autonome in urmatorii trei ani, au declarat oficiali Baidu.

    Lansarea fond-ului coincide cu lansarea aplicatiei Apollo 1.5, cea de-a doua generatie a software-ului open-source de autonomie pentru automobile. Aplicatia lui Baidu, cunoscuta sub numele de "Android of the auto industry" ofera codul sau open source, si acum a primit prima actualizare. Platforma - creata pentru accelerarea dezvoltarii conducerii autonome si pentru a stimula cooperarea între companiile auto si internet - a fost anuntata inca din luna iulie la conferinta inaugurala a dezvoltatorilor de la Baidu, care a avut loc la Beijing.

    Proiectul Apollo al motorului Baidu - numit dupa misiunea lunara NASA - isi propune sa creeze tehnologie pentru autovehicule complet autonome, pentru drumurile urbane din China pana in 2020.

    In cea mai recenta actualizare a platformei sale, Baidu spune ca partenerii pot accesa, printre alte caracteristici, noua tehnologie de perceptie a obstacolelor si harti de inalta definitie.

    Compania Baidu cauta noi fluxuri de profit in afara activitatii principale de motor de cautare din cauza  pierderilor inregistrate din anunturi in 2016, in urma unor noi reglementari guvernamentale stricte privind publicitatea.

    Vizualizari: 876