rss

Motivul pentru care noul Bugatti Chiron nu prinde 500 km/h, atat cat are pe bord

  1. 21/06/2017
    Vezi toate fotografiile (1)

    Urmasul extremului Veyron ascunde la interior un vitezometru gradat pana la 500 kilometri pe ora, insa viteza sa maxima a fost limitata la putin peste 400 km/h. Explicatia, in randurile de mai jos.

    Bugatti a lansat la inceputul acestui an, cu ocazia Salonului Auto International de la Geneva, o noua masina capabila sa sfideze legile fizicii si, totodata, pe cele ale bunului simt.

    Comercializat sub denumirea Chiron, dupa pilotul de curse Louis Chiron, respectivul automobil din Molsheim gazduieste in compartimentul motor o unitate cu 16 cilindri, patru turbine si nu mai putin de 1.500 cai putere.

    Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 kilometri pe ora se realizeaza in cel mult 2.5 secunde, acul vitezometrului gonind apoi pana la 420 km/h, acolo unde a fost limitata viteza maxima.

    Altfel, Dumnezeu stie unde s-ar fi oprit noul Bugatti Chiron. Cert este ca acesta nu ar fi atins 500 kilometri pe ora, prag pana la care au fost stilizate de instrumentele de bord.

    'Lipsa unor anvelope care sa poate duce asemenea performante' este de vina pentru aceasta situatie, spune pilotul de teste al companiei din Molsheim, britanicul Andy Wallace.

    Exact, acel Andy Wallace, care in anii '90 dobora toate recordurile de viteza mai intai la volanului modelului Jaguar XJ220, iar apoi cu ajutorul legendarului McLaren F1

    Va reusi sa repete isprava si la bordul impresionantului Chiron? Raspunsul la aceasta intrebare il vom afla anul viitor, atunci cand Bugatti va organiza un astfel de test pentru automobilul sau de 1.500 CP.

    Vizualizari: 3100
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »