rss

MIRA demonstreaza ca placutele de frana Ferodo® Eco-Friction® sunt cele mai performante

  1. 01/07/2016
    Vezi toate fotografiile (2)

    Federal-Mogul Motorparts, divizia Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML), a anuntat rezultatele unui test care arata ca placutele de frana Ferodo® Eco-Friction® cu nivel redus de cupru si fara cupru ofera o performanta de oprire mai buna fata de materialele traditionale, pe baza de cupru, ale concurentei. Testul a fost realizat de catre compania britanica independenta de testare, cercetare si consultanta, MIRA. De la 100km/h, placutele de frana Eco-Friction imbunatatesc cu 10% performanta de franare a unui autovehicul Mk6 Volkswagen Golf, masina cu cea mai buna vanzare din Europa, cu rezultate similare prezentate si pe segmentul autovehiculelor pentru pasageri si comerciale usoare.

    “Ferodo se angajeaza sa furnizeze ultimele tehnologii OE si produse de cea mai inalta calitate pentru segmentul aftermarket, iar conform rezultatelor testelor MIRA Eco-Friction reuseste acest lucru, atat din perspectiva sigurantei, cat si din cea a mediului,” declara Jérôme De Bruycker, Brand Marketing Director, Federal-Mogul Motorparts, EMEA. “Am dezvoltat Eco-Friction anticipand legislatia ce contureaza interzicerea utilizarii cuprului in materialele de franare. Cuprul este un ingredient important in realizarea placutelor de frana, insa noi am reusit sa inlocuim materialul in aceasta formula de ultima generatie, garantand in acelasi timp o performanta identica sau mai buna, si o siguranta comparativa cu cea a echipamentelor OE standard pe baza de cupru.”

    Testarile avansate si extinse realizate de MIRA au examinat performanta de franare a placutelor Eco-Friction fara cupru fata de cei 4 competitori principali, Mk6 Volkswagen Golf, Renault Captur, Peugeot Boxer si vehiculele comerciale usoare Fiat Ducato. Placutele Eco-Friction au imbunatatit puterea de oprire pentru Golf cu 10% de la 100km/h si cu 17% de la 115km/h, pentru Renault Captur cu 10 si respectiv 15%, si au redus distanta de oprire pentru Peugeot Boxer cu 12 m si pentru Fiat Ducato cu 16 m.

    Federal-Mogul a examinat si a testat cu atentie un amestec de peste 1500 de materii prime in dezvoltarea unui substitut optimizat pentru cupru. Este o tehnologie inovatoare care a devenit sursa de OE pentru producatorii germani de vehicule de top, Mercedes-Benz si Audi.
    “Suntem incantati de rezultatele testului, care demonstreaza ca puterea de oprire a placutelor Eco-Friction se imbunatateste la viteze mai mari si la vehiculele mai grele, si ca folosirea materialelor fara cupru si cu nivel scazut de cupru protejeaza participantii la trafic si mediul,” declara Silvano Veglia, Director Marketing Produse de franare, EMEA.

    Ca recunoastere a tehnologiei avansate Federal-Mogul, Eco-Friction a fost premiata in 2013 cu Trofeul de Aur al International Grand Prix of Automotive Innovation, in cadrul Equip Auto show din Franta, cu mult inainte de lansare in segmentul aftermarket. Consultati website-ul www.ferodo.com pentru informatii suplimentare si pentru a viziona un videoclip informativ despre tehnologia inovatoare Eco-Friction.

    Vizualizari: 2228