rss

Masinile de Bulgaria vor putea circula in Romania doar 90 de zile

  1. 15/07/2011
  2. Tags: Taxa auto, taxa inmatriculare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Autoturismele inmatriculate in Bulgaria nu vor mai putea circula pe strazile din Romania mai mult de 90 de zile pe an, conform unui nou proiect de lege elaborat de Directia Politiei Rutiere.

    Astfel, soferii care au ales sa isi inregistreze masinile in tara vecina pentru a fenta taxa de prima inmatriculare vor fi obligati sa achite contravaloarea taxei auto dupa cele 90 de zile intr-un an. In acest fel se incearca limitarea sau chiar stoparea inmatricularii masinilor in Bulgaria.

    Pe strazile din Romania circula mii de autovehicule cu numere de Bulgaria, aceasta solutie fiind aleasa in special in cazul autoturismelor second-hand, cu o anumita vechime si cu motoare mari. Pentru acestea, actuala taxa auto depaseste 1.000 de euro in Romania.

    Formula de calcul auto se va schimba in curand, dupa ce Curtea de Justitie Europeana a emis un punct de vedere la cererea Tribunalului Sibiu unde se judeca un proces intentat de un roman impotriva statului. Ca raspuns la cererea magistratilor sibieni, CEJ a considerat OUG 50/2008 ilegala si discriminatorie.

    Potrivit noilor reglementari propuse de Guvern, cuantumul va fi micsorat cu 30%, iar proprietarilor care au achitat in baza OUG 50/2008 li se va restitui diferenta intre vechea taxa si actuala. In plus, se impune plata taxei la prima vanzare a autoturismelor inmatriculate in tara inainte de anul 2007.

    Cei care au achitat taxa auto in perioada 1 iulie 2008 - 30 iunie 2011, vor primi despagubiri care constau in diferenta intre vechea norma de lege si cea modificata. Banii vor fi restituiti la cererea proprietarului adresata organului fiscal.

    Noua taxa auto nu a intrat inca in vigoare. Cel mai probabil noua Ordonanta de Urgenta va fi prezentata in forma finala in toamna, atunci cand oficialii vor reveni din vacanta.

    Vizualizari: 10742
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »