rss

Masinile parcate neregulementar vor fi ridicate doar daca incurca circulatia

  1. 12/04/2012
  2. Tags: masini ridicate, parcare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Senatul a aprobat tacit o propunere legislativa care prevede ca masinile parcate neregulementar sa fie ridicate doar daca blocheaza traficul sau accesul la o institutie publica.

    Potrivit initiativei, ridicarea si depozitarea vehiculelor in locuri special amenajate va avea loc numai in cazuri exceptionale, atunci cand incurca circulatia. In restul situatiilor, soferul care a parcat neregulamentar va fi nevoit sa achite o amenda.

    Initiatorii proiectului au motivat ca ridicarea masinilor este o adevarata problema in intreaga tara, zilnic fiind ridicate mii de masini, in conditiile in care nu exista suficienta locuri de parcare.

    Sumele incasate vor fi directionate la la bugetele locale pentru a fi folosite in scopul amenajarea locurilor de parcare si pentru achizitionarea de utilaje speciale pentru pentru ridicarea si depozitarea vehiculelor parcate neregulamentar.

    O alta prevedere stabileste ca, in cazul in care, desi parcat intr-un spatiu public amenajat, autovehiculul stationeaza o perioada mai mare de sapte zile calendaristice, fara a fi miscat, acest spatiu sa fie considerat abuziv ocupat, vehiculul urmand a fi ridicat, transportat si depozitat.

    Proiectul legislativ adoptat de Senat in varianta propusa de initiatori va fi transmis Camerei Deputatilor, care este for decizional.




    Vizualizari: 4656
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »