rss

Masina, pasaport catre libertate pentru tineri

  1. 20/11/2012
  2. Tags: permis auto, sofer, tineri
    Vezi toate fotografiile (1)

    Masinile reprezinta "pasaportul" catre libertate si independenta pentru tinerii din ziua de azi, insa atunci cand au o problema apeleaza la parinti fara a sta pe ganduri, dezvaluie cel mai nou studiu Goodyear.

    Aproximativ 55% din tinerii conducatori auto precep masina ca pe un mijloc de a obtine independenta, autoturismul fiind locul unde pot scapa de sub controlul parintilor. De cealata parte, un sfert din acestia si-ar suna inca parintii pentru a le schimba o anvelopa daca fac pana.

    Tinerii italieni, sud-africani si britanici vad masina ca pe un mijloc de a obtine independenta (77%, 73% si respectiv 71%), iar 36% din respondenti sustin ca autoturismul lor le reflecta personalitatea. Masina a fost descrisa ca reprezentand un spatiu personal unde ei pot sa scape de stresul acumulat zilnic si de responsabilitati de catre 41% din tinerii conducatori auto.

    La polul opus, tinerii conducatori germani, suedezi si austrieci sunt mai pragmatici si isi privesc masina chiar ca pe un mijloc de transport (88%, 86% si respectiv 86%). In ceea ce priveste distinctia pe gen, barbatii au mai multe sanse decat femeile sa-si priveasca masina ca pe un mijloc de independenta,        

    Atunci cand lucrurile nu merg bine, tinerii dau fuga la parinti. De exemplu, daca ar avea o pana la o anvelopa, doar 44% au spus ca ar schimba anvelopa singuri, in timp ce 23% si-ar suna parintii si 12% si-ar suna iubitul / iubita.

    Rusii sunt cei mai independenti, cu 64% mai multe sanse de a-si schimba ei singuri roata, urmati de sud-africani si cehi (55% si 54%). Doar o treime din tinerii conducatori din Danemarca, Olanda si Elvetia si-ar schimba singuri anvelopa.

    Tinerii conducatori auto britanici sunt mai dispusi la a-si suna parintii (42%), fapt ce poate reflecta o cultura a copiilor alintati mult in adolescenta, in timp ce rusii sunt mai putin dispusi la a apela la parinti (doar 4%). Studiul mai arata faptul ca doar 20% din conducatorii auto incepatori invata in timpul scolii de soferi cum sa schimbe o roata daca fac pana.

    Vizualizari: 3992
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »