rss

Mai multe aplicatii on-line pentru automobil - BMW ConnectedDrive si MINI Connected integreaza Spotify in automobil

  1. 19/11/2014
    Vezi toate fotografiile (1)

    Liderul mondial al serviciilor streaming de muzica, Spotify, este acum integrat in automobilele BMW si MINI, furnizand muzica perfecta pentru orice calatorie. Spotify iti aduce deja muzica potrivita pentru orice moment pe computer, telefonul mobil, tableta si sistemul de home entertainment.

    Incepand de astazi, toti utilizatorii Spotify de pe terminale iOS - atat ai serviciului gratuit, cat si ai celui Premium - se pot bucura de o experienta muzicala perfecta cand conduc modele BMW si MINI:

    - Acceseaza propria muzica sau propriile playlist-uri ori utilizeaza facilitati precum Radio si Browse pentru a gasi muzica perfecta pentru fiecare stare si moment;

    - Se bucura de o experienta intuitiva de vizionare pe monitorul de control al automobilului, ecran high-resolution;

    - Utilizare confortabila si in siguranta a controlerului iDrive;

    - Abonatii premium se pot bucura, la cerere, de mai multa muzica de inalta calitate (320kbps) - care se aude foarte bine pe sistemul audio al automobilului -, precum si de ascultate offline si fara reclame.

    "Suntem foarte incantati de parteneriatul cu BMW care de astazi aduce Spotify in gama de servicii oferite de automobile lor premium", a declarat Jorge Espinel, vicepresedinte Spotify pentru dezvoltare globala a afacerii. "BMW ConnectedDrive ofera in automobil cele mai populare functii ale aplicatiei mobile Spotify, cu acces sigur la toata muzica pe care ti-ai dori-o vreodata. Indiferent daca vrei sa asculti propria muzica, sa cauti o lista prestabilita de melodii sau pur si simplu sa te bucuri de Spotify Radio, Spotify iti va oferi mereu muzica perfecta pentru orice calatorie."

    Spotify nu este inca disponibil pe App Store Romania din cauza restrictiilor de licenta. Cu toate acestea, utilizatorii care au aplicatia instalata, o pot folosi pe orice automobil compatibil cu functia Apps. Utilizatorii din Romania au insa disponibile alte aplicatii de muzica cu functii asemanatoare. Dintre acestea se remarca Deezer, o aplicatie sustinuta de Orange in ceea ce priveste traficul de date pe mobil, ceea ce o face deosebit de interesanta pentru publicul din Romania.

     

    Smartphone-uri si aplicatii in automobil
    Cu scopul de a permite o utilizare confortabila si in conditii de siguranta a aplicatiilor in automobile, BMW Group a fost un pionier al integrarii smartphone-urilor si a certificat deja numeroase aplicatii ce pot fi accesate in modelele BMW si MINI. Aceste aplicatii au fost optimizate pentru a fi utilizate intr-o calatorie, pot fi operate prin intermediul controlerului iDrive sau a controlerului MINI fara a distrage atentia conducatorului si sunt vizualizare pe Control Display, respectiv pe MINI Centre Instrument. Aplicatiile aduc functii noi in automobil, perfect integrate in sistemul iDrive, fara a fi nevoie de modificari asupra automobilului.

    In acest moment, utilizatorii din Romania pot alege intre 11 aplicatii, incluzand-o si pe cea proprie, BMW Connected sau MINI Connected. La randul ei, aceasta integreaza multe functii, precum web radio, last mile navigation, Facebook sau Twiiter.

    Gama de aplicatii este in expansiune continua. Cele mai noi disponibile pentru Romania sunt „BMW M Lap Timer” – care permite acumularea completa de date de telemetrie, precum si „Glympse” – o aplicatie social media de location sharing.

     

    Integrarea aplicatiilor
    Aplicatia Stotify a fost certificata special de BMW pentru utilizarea sigura in automobil. Aplicatia utilizeaza tehnologia A4A (aplicatii pentru automobile) a BMW Group si poate fi descarcata din Apple App Store pentru dispozitivele cu sistem de operare iOS. Dupa conectarea smartphone-ului la automobil prin conexiune USB sau adaptorul snap-in si pornirea aplicatiei, utilizatorilor li se prezinta diferite functii prin intermediul controlerului iDrive /MINI, Control Display/MINI Centre Instrument si sistemul audio al automobilului. Pentru utilizarea aplicatiei in modelele BMW si MINI, trebuie comandate serviciile BMW ConnectedDrive sau optiunea MINI Connected. 

     

    Vizualizari: 2959