rss

Londra introduce o taxa suplimentara antipoluare pentru vehiculele cu emisii Euro 4

  1. 23/10/2017
    Vezi toate fotografiile (1)

    Londra a introdus o taxa pe cel mai vechi si mai poluant vehicul, luni, pentru a incerca sa imbunatateasca calitatea aerului in capitala britanica, a declarat primarul orasului, Sadiq Khan.

    Taxa zilnica de 10 lire sterline se aplica autovehiculelor diesel sau pe benzina, inregistrate in mod obisnuit inainte de 2006, care nu respecta asa-numita directiva europeana "Euro 4" din 2005, ce reglementeaza emisiile vehiculelor.

    Noua taxa se va aplica in cursul aceleiasi ore de lucru intre orele 7:00 si 18:00 ca taxa de congestie de 11,50 lire si ar putea insemna ca unii proprietari sa plateasca un total de 21,50 lire (cca 110 RON) pe zi pentru a conduce in centrul Londrei.

    Masurile vin dupa ce Inalta Curte din Marea Britanie a decis ca masurile guvernului britanic de combatere a poluarii aerului nu respectau normele Uniunii Europene privind limitele dioxidului de azot.

    Noua masura face parte dintr-un efort de 875 de milioane de lire din partea primariei de a solutiona problema poluarii aerului in Londra, introducand o zona de emisii ultra-scazute (ULEZ) pentru anul 2019.


    Vizualizari: 814