rss

Lege noua: nu ti se mai retine talonul daca ai ITP-ul expirat. Esti de acord?

  1. 08/08/2018
  2. Tags: inspectia tehnica periodica, itp, RAR, Registrul Auto Roman
    Vezi toate fotografiile (1)

    Un nou proiect de lege propune ca soferii sa aiba la dispozitie 15 zile pentru efectuarea ITP-ului cand acesta expira, fara ca politia sa le retina talonul. Amenda ramane valabila, dar retinerea certificatului de inmatriculare nu va mai fi posibila decat daca este depasita perioada de 15 zile.

    Mai precis, propunerea legislativa vrea ca soferii cu ITP expirat, atunci cand sunt prinsi de Politia Rutiera, sa nu ramana fara talon. Primesc amenda corespunzatoare, care este cuprinsa intre 1305-2900 lei, dar vor primi o dovada pentru 15 zile care le va permite sa circule fara sa aiba certificatul suspendat. Asta inseamna ca soferul va face un drum in minus, adica la politie, pentru recuperarea talonului, dar va face un drum la un service de Inspectii Tehnice Periodice.

    Noua propunere este ciudata, in contextul in care a intrat deja in vigoare suspendarea inmatricularii cand ITP-ul este expirat. Practic, daca ai ITP expirat, nu mai ai voie sa circuli cu automobilul. Asadar, noua propunere nu isi are rostul, ca se bate cap in cap cu legea actuala. Dar, cine stie, la cat de ametite sunt legile romanesti, nu ne-ar mira sa vedem si aceasta propunere intrata in vigoare curand.

    Vizualizari: 18115
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »