rss

Kia si Hyundai conduc topul celor mai fiabile masini intocmit de JD Power. Unde se afla Dacia

  1. 21/07/2017
    Vezi toate fotografiile (1)

    Fiabilitatea este o caracteristica importanta pe care fiecare dintre noi o luam in considerare atunci cand dorim sa achizitionam o masina noua. Insa de unde stii exact care sunt cele mai fiabile masini sau de care trebuie sa feresti? Ei bine, in ajutorul tau vine JD Power, una dintre cele mai prestigioase companii de profil.

    Aceasta tocmai a publicat cel mai recent studiu de fiabilitate realizat in Germania, iar rezultatele sunt cel putin surprinzatoare. Asa cum spuneam mai sus, analiza s-a desfasurat in perioada februarie-aprilie 2017 cu ajutorul a 14.000 de posesori de masini cu o vechime de maxim trei ani.

    Dupa ce au fost analizate 177 de probleme posibile, specialistii le-au impartit in 8 categorii si s-au pus pe comparat. La final a reiesit ca pe primele doua pozitii in acest top al fiabilitatii se situeaza doi producatori sud-coreeni, si anume Kia, respectiv Hyundai. Podiumul este completat de Toyota, iar imediat langa vin asiaticii de la Mitsubishi.

    Putin surprinzator, europenii intra in acest top de-abia pe locul 5, multumita cehilor de la Skoda, care sunt urmati indeaproape de francezii de la Peugeot. La egalitate de puncte, pe locul 7, vin niponii de la Nissan, si cel mai bine cotat producator german, Opel.

    Pe la jumatatea clasamentului, mai exact pe locul 14 ii regasim pe cei de la Dacia, iar ultimele locuri, adica 21, 22, 23 si 24, sunt ocupate pe rand de Audi, Citroen, surpriza neplacuta BMW si italienii de la Fiat.

    In ceea ce priveste clasamentele pe segmente, aici Dacia Sandero a reusit sa urce pe ultima treapta a podiumului in clasa sa, in ciuda unor rivali mult mai bine cotati, cum ar fi Toyota Yaris sau Skoda Fabia.

    Opel Adam, Hyundai i30, Opel Insignia, Mercedes-Benz E-Class si Kia Sportage conduc clasamentele in segmentele lor.

    Vizualizari: 3119