rss

Ipoteza: VW Robust

  1. 04/08/2008
    Vezi toate fotografiile (1)

    Volkswagen, speriat de preturile afisate de benzinariile americane si mai ales de faptul ca locuitorii acestei tari au inceput sa se uite chioras la pick-up-uri, a decis sa nu ofere camioneta Robust si pe cea mai mare piata a lumii, preferand sa momeasca consumatorii din America de Sud.

    Iar Jorge Fernandez, un designer argentinian, si-a adus o contributie importanta in misiunea de a atrage atentia asupra masinii prin aceasta randare pe computer cel putin interesanta.

    Ok – nimeni nu stie inca daca Robust va arata asa sau nu, dar, pe de alta parte, nici ne-ar deranja daca raspunsul ar fi unul afirmativ; dimpotriva – un asemenea desenat pick-up, pretuit la un nivel acceptabil, ar putea da mari batai de cap armadei japoneze.

    Volkswagen planuieste sa construiasca 90.000 de modele Robust pe an la uzina din Pacheco, Argentina, urmand a-l exporta si in afara Americii de Sud pe piete atent selectate (camioneta va ajunge si in Europa, in tari pe care germanii le vor considera fezabile).

    Interesant este faptul ca, pe langa clasicele versiuni cu cabina simpla si cabina dubla, concernul din Wolfsburg doreste sa dezvolte si o caroserie complet acoperita pe platforma lui Robust, ceea ce inseamna ca vom asista la nasterea unui nou SUV de buget.

    Punem pariu de pe acum ca il vom prefera in locul lui Tiguan...

    Vizualizari: 831