rss

Imaginile care au facut inconjurul lumii. Porsche a scos in teste prima sa masina cu propulsie electrica

  1. 04/10/2017
  2. Tags: automobile electrice, masini electrice, porsche electric, porsche mission e, porsche mission e concept
    Vezi toate fotografiile (12)

    Zvonurile potrivit carora compania Porsche ar lucra la o masina cu propulsie complet electrica au fost confirmate in cursul aceste dupa-amiezi de mai multe fotografii spion ce surprind pentru prima oara in teste versiunea de productie a conceptului Mission E.


    Acum doi ani, la editia din 2015 a Salonului Auto International de la Frankfurt, Porsche lansa in fata lumii intregi conceptul unei masini cu propulsie suta la suta electrica. Botezat sugestiv Mission E, respectivul prototip dispunea de o configuratie cu doua motoare si nu mai putin de 600 CP.

    Potrivit declaratiilor date de germani la momentul din urma cu aproximativ 24 luni, sistemul prezentat anterior ii confera modelului realizat din aluminiu, otel si fibra de carbon o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 3.5 secunde. Sprintul pana la 0 - 200 km/h, cu plecare de pe loc, se realizeaza in 12 secunde.

    De asemenea, conceptul Mission E a fost echipat de inginerii Porsche cu baterii care pot fi incarcate la 80% din capacitate intr-o perioada de numai 15 minute. De altfel, impresionantul automobil din Stuttgart cu propulsie complet electrica se lauda cu o autonomie totala de pana la 500 kilometri.

    Astazi, la circa doi ani distanta de la prezentarea oficiala a prototipului respectiv, fotografii spion au surprins in teste, pentru prima oara, o versiune de productie. Iar vestea buna este ca cele mai multe dintre panourile exterioare pastreaza liniile si, totodata, formele futuriste ale modelului original.

    Pentru moment nu exista niciun fel de informatie oficiala cu privire la departamentul tehnic, insa exista anumite sanse ca primul Porsche din istorie cu propulsie complet electrica sa ajunga in showroom-uri alaturi de o configuratie similara celei oferite de conceptul Mission E. Cu doua motoare si 600 CP, pe scurt.

    Daca se vor adeveri sau nu aceste zvonuri, ramane de vazut. Valabil si pentru speculatiile care sugereaza ca viitorul automobil german - asteptat sa debuteze oficial inainte de sfarsitul decadei in curs sau, cel mai tarziu, in anul 2020, va dispune de un sistem de rulare autonoma de nivel 4. 

    Sursa Foto: Autocar

    Vizualizari: 2413
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »