rss

I-a scos motorul pe benzina si a montat in loc unul electric. Acum cauta un cumparator care sa continue proiectul

  1. 30/03/2018
    Vezi toate fotografiile (7)

    Chiar daca arata in mare masura ca la momentul parasirii liniei de asamblare, acest BMW 330Ci de la inceputul anilor 2000 ascunde sub capota un mare secret: motorul original pe benzina, cu sase cilindri in linie si capacitatea de trei litri, a fost inlocuit cu unul... electric.

    Nu, acesta nu este nici primul, nici ultimul si nici macar singurul BMW 330Ci scos la vanzare peste Ocean, in Statele Unite ale Americii. Spre deosebire insa de celelalte exemplare, acest E46 fabricat acum mai bine de un deceniu si jumatate, in cursul anului 2001, a renuntat la motorul pe benzina cu sase cilindri in linie.

    In locul motorizarii aspirate cu capacitatea de trei litri, proprietarul automobilului bavarez in doua portiere a montat motorul electric care insoteste sistemul hibrid instalat de Lexus pe modelul GS450h din 2007. Acelasi Lexus GS450h din 2007 a jucat rolul de donator inclusiv atunci cand a venit vorba de cutia de viteze.

    De cealalta parte, bateriile care insotesc ineditul BMW M330Ci din generatia E46 provin de la masini Chevrolet Bolt. Si mai interesant este insa modul in care au fost instalate aceste baterie, o parte din ele luand locul banchetei spate atat spre surprinderea potentialilor clienti, cat si a simplilor curiosi.

    La 8.000 de dolari, unii vor prefera sa se reorienteze catre versiunea originala a automobilului bavarez un motor pe benzina, in sase cilindri si de trei litri. Ce este drept, nici actualul proprietarul nu il va vinde oricui, ci cauta un cumparator la fel de pasionat, dispus eventual sa continue investitiile in electrificarea coupe-ului.

    Vizualizari: 1731