rss

Hyundai i20 hatchback

  1. 20/01/2009
  2. Tags: Hyundai, hyundai i20
    Vezi toate fotografiile (1)

    Hyundai i20 este un hatchback in cinci usi ce si-a facut debutul in octombrie 2008 la Salonul Auto de la Paris, in India a iesind la vanzare in decembrie, anul trecut.

    Hyundai i20 se bate in clasa mica cu modele precum Peugeot 207, Renault Clio, VW Polo, Fiat Grande Punto sau Opel Corsa.

    Potrivit lui Kun Hee Ahn, presedintele Hyundai Motor Europe, i20 este construit pe o platforma complet noua, iar mare parte din procesul de dezvoltare in ceea ce priveste comportamentul rutier si al manevrabilitatii s-a derulat pe soselele din Europa - continent caruia ii este destinat modelul.

    Noul model este creatie a centrului de design Hyundai din Russelheim, Germania si il inlocuieste pe Getz in gama constructorului coreean. El continua linia stabilita deja a modelelor i30 si i10, pastrand elementele specifice acestora -  grila frontala cromata si farurile in forma de lacrima. Masina in cinci usi ofera o paleta de 10 culori, metalice sau nemetalice, printre care se numara si incitanta Crystal White.

    Mai lunga si mai joasa spre deosebire de Getz, Hyundai i20 ofera si un spatiu mai generos la interior.
    Alaturi de cele doua motorizari pe benzina de 1.4. si 1.6 litri de la i30, va mai fi disponibila si cea de 1.2 litri. Gama diesel include motoare de 1.4, respectiv 1.6 litri.

    Interiorul se anunta confortabil, cu geamuri mari, o vizibilitate buna si o pozitie inalta la volan, potrivita aproape oricui. Totusi cei foarte inalti s-ar putea sa se simta usor inghesuiti. Nu impresioneaza nimic ca stil interior, iar materialele folosite par destul de ieftine, ceea ce demonstreaza ca masina nu este mai mult decat un spatiu functional.

    In momentul lansarii Hyundai ofera patru variante: Classic, Confort, Style si Premium. Toate modelele sunt dotate standard cu 6 airbag-uri, ABS, climatizare manuala, radio, CD si MP3 player, volan multifunctional, sistem de monitorizare a presiunii rotilor, sistem de reglaj al inaltimii scaunului pentru sofer, acces fara cheie, geamuri si oglinzi laterale actionate electric.

    Masina se anunta destul de ieftina atat de achizitionat, cat si de intretinut. Asteptam cu nerabdare sa vedem la ce pret va fi comercializat noul i20 in Romania.

    Vizualizari: 1253