rss

Huawei P10 Lite vs Huawei P10 si P10 Plus: diferente, informatii utile si recomandari

  1. 19/06/2017
    Vezi toate fotografiile (1)

    Huawei P10 Lite este exact tipul de smartphone care reuseste sa imbine stilul rafinat si performanta fara a obliga viitorii posesori sa scoata din buzunar sume de bani exorbitante pentru achizitionarea lui. Cel mai accesibil terminal din gama P pe 2017 de la Huawei, P10 Lite este pregatit sa impresioneze piata prin specificatii bune si un design foarte atragator. In cazul in care nu sunteti prea legati de ideea de a avea o camera foto duala marca Leica, caz in care ar trebui sa optati pentru versiunea standard a Huawei P10, atunci aveti la indemana aceasta solutie: P10 Lite, un smartphone mid-range puternic si mult mai accesibil ca pret fata de "colegii" sai din gama.

    Huawei P10 Lite VS Huawei P10 si Huawei P10 Plus: care sunt diferentele


    Atragator, puternic si durabil, Huawei P10 Lite vine cu un design extrem de stylish, dar si cu o manevrabilitate destul de facila. Prezenta sticlei 2.5D si a marginilor curbate contribuie din plin la aspectul exterior al acestui terminal, iar nivelul de confort este unul peste asteptarile unui smartphone obisnuit din gama mid-range. Huawei P10 Lite este cel mai accesibil telefon din gama P, dar comparatia sa cu ceilalti doi frati din gama este inevitabila.

    Fata de Huawei P10 si Huawei P10 Plus, versiunea Huawei P10 Lite a fost lansata ceva mai tarziu. Terminalul are grosimea cea mai mare dintre aceste trei propuneri Huawei din 2017, masurand 7.2 milimetri, ceea ce insa nu reprezinta o dimensiune prea mare si nu-l transforma intr-un item mai putin atragator. In schimb, versiunea de buget a gamei pare cel mai putin ofertant atunci cand aruncam o privire generala peste culorile in care Huawei P10 Lite este disponbil. Midnight Black si luxosul Platinum Gold sunt singurele versiuni de culoare disponibile in acest moment pentru acest device mid-range de buget, in timp ce pentru versiunile P10 si P10 Plus, Huawei a pregatit zece culori diferite.

    Huawei P10 Lite impresioneaza prin display-ul sau calitativ si paradoxal, nu este nici macar la nivel de diagonala, cel mai mic display din gama. Ne-am fi asteptat probabil cu totii ca acest model sa aiba diagonala cea mai mica, insa aceasta "calitate" revine versiunii standard, Huawei P10. Huawei P10 Lite are un display de 5.2 inch, mai mare cu putin decat ecranul versiunii de baza, dar, firesc, mai mic decat al versiunii Huawei P10 Plus (5.5 inch). Evident insa, rezolutia este cea mai mica, pentru ca celelalte doua versiuni din gama, cu preturi mult mai mari se bazeaza pe rezolutii superioare versiunii Full HD pe care a repartizat-o producatorul chinez acestui terminal.

    La nivel de procesor, Huawei P10 Lite sta mai putin bine decat celelalte doua terminale din gama, dar deloc rau in comparatie cu alte mid-range-uri cu preturi mari. Chipsetul HiSilicon Kirin 658, un octa-core de 2.15 Ghz este impresionant comparativ cu alte procesoare din acest segment. Nu are capacitatea si nici calitatea chipsetului HiSilicon Kirin 960 de pe P10 si P10 Plus, dar se descurca excelent. De asemenea, spre deosebire de celelalte doua variante din gama mai scumpe, Huawei P10 Lite are la dispozitie un spatiu de stocare intern de 32GB (destul de bine), jumatate din capacitatea standard a celorlalte doua terminale. In schimb, Huawei a asigurat aceeasi capacitate RAM tuturor terminalelor sale din gama P (4GB RAM), ceea ce ridica incontestabil nivelul de calitate al P10 Lite. Asa cum spuneam inca de la inceputul acestui articol, dotarile foto ale Huawei P10 Lite sunt inferioare partenerilor de gama, dar telefonul se bazeaza pe o camera principala de 12 megapixeli si pe o alta, secundara, de 8 megapixeli, ceea ce cu siguranta valorifica potentialul pe care Huawei il planuia pentru cel mai accesibil device din gama P din 2017.

    Un alt punct comun pentru toate aceste trei dispozitive este faptul ca toate ruleaza din fabrica cel mai nou sistem de operare Android (Nougat) plus interfata productie proprie a Huawei, EMUI 5.1. Impresionant pentru acest telefon accesibil ca pret este faptul ca el propune acelasi tip de baterie ca si versiunea standard, Huawei P10. Ambele terminale sunt echipate cu un acumulator (non-removable la fel ca si celalalt protagonist al gamei) de 3100 mAh.

    Preturi avantajoase pentru Huawei P10 Lite in Romania

    Huawei P10 Lite este disponibil pentru achizitionare si in Romania, iar cele mai bune preturi le-am gasit in urmatoarele surse. Evomag.ro ofera telefonul "la liber" la un pret de 1299 de lei, insa o oferta si mai interesanta o puteti gasi in magazinele Vodafone, acolo unde Huawei P10 Lite poate fi achizitionat la abonament pentru suma de 39 de euro pe luna. "La liber", Vodafone vinde modelul Huawei P10 Lite cu 289 de euro, adica putin peste 1300 de lei. Pentru 1299 de lei puteti procura Huawei P10 Lite si de pe site-ul emag. ro, acolo unde veti primi si un cadou interesant, adica un selfie stick A+ de culoare verde. Telekom Romania va oferta acest model la abonament pentru 17 euro pe luna si un avans de 456 de lei, sau optiunea de a-l achizitiona de asemenea "la liber" pentru 1299 lei.

    Recomandari Huawei P10 Lite

    Pentru modelul Huawei P10 Lite exista si multe oferte de accesorii compatibile, menite sa-l protejeze de inevitabilele accidente si zgarieturi inerente. Multe magazine comercializeaza huse Huawei P10 Lite, insa oferta in general este conditionata de calitate, preturi prea mari sau lipsa de incredere a utilizatorilor.

    Exista insa oferte atractive de huse si alte accesorii pentru Huawei P10 Lite, iar cea care iese indiscutabil in evidenta este oferta celor de la Catmobile.ro. Poti profita de reducerile pregatite de unul dintre cele mai importante branduri in materie de accesorii de telefoane din Romania si poti achizitiona o husa Huawei P10 Lite pentru sume foarte avantajoase. Splendida husa Huawei P10 Lite Nillkin Nature UltraSlim Transparent, realizata dintr-un material foarte flexibil de calitate superioara si care pare preferata utilizatorilor care nu doresc sa schimbe aspectul telefonului costa pe site-ul Catmobile.ro doar 37 de lei. Aceasta previne aparitia semnelor de uzura si acopera perfect lateralele si spatele device-ului garantandu-i astfel securitatea in cazul posibil al socurilor mecanice.

    Magazinul ofera si alte accesorii interesante pentru acest model de telefon, precum si reduceri substantiale pentru huse Huawei P10 Lite, cel mai accesibil dintre terminalele din gama P lansate in acest debut de an 2017 de cel mai mare producator chinez de telefoane mobile, Huawei.


    Vizualizari: 5614
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »