rss

Grupul Volkswagen va face un update la software pentru 4 milioane de automobile diesel

  1. 27/07/2017
    Vezi toate fotografiile (1)

    Grupul Volkswagen va face un update la software pentru 4 milioane de automobile diesel in Germania pentru reducerea emisiilor potrivit, Automotive News Europe si Reuters.

    Modificarile planificate, asemanatoare propunerilor de la Mercedes-Benz, includ actualizari voluntare de software pentru aproximativ 800.000 de masini in plus fata de rechemarile legate de scandal, a declarat un purtator de cuvant al companiei.

    Suma totala de retrageri obligatorii si reparatii voluntare se ridica la aproximativ 12,4 milioane de autovehicule diesel in cadrul grupului VW din intreaga lume.

    Directorul executiv al VW, Matthias Mueller, a facut oferta in cadrul unei intalniri cu oficialii guvernului german pentru a discuta modalitati de a evita interzicerea motoarelor diesel in marile orase.

    Producatorii de automobile din Germania sunt presati de autoritatile de reglementare si de politicieni pentru a-si curata motoarele diesel.

    Producatorii auto germani intentioneaza sa se intalneasca cu guvernul cancelarului Angela Merkel pe 2 august pentru asa-numitul Summit Diesel pentru a discuta despre viitorul tehnologiei, care are un impact major pentru sute de mii de oameni in Germania.

    VW a fost sub tirul incrucisat al autoritatilor, deoarece dezvaluirea despre masuratorile de emisii inselatoare in septembrie 2015 a provocat o intensificare a controlului asupra emisiilor nocive de NOx provenite de la motoarele diesel.

    Criza a evidentiat decalajul dintre rezultatele testelor si poluarea din lumea reala, determinand orasele din intreaga lume sa ia in considerare interdictiile ce au ca scop imbunatatirea calitatii aerului. Cererea de autovehicule diesel in Europa, unde tehnologia reprezinta aproape jumatate din vanzarile de masini, a scazut de atunci.

    Reputatia motoarelor alimentate cu motorina daunatoare ii ameninta pe Volkswagen si pe alti producatori germani, care se bazeaza pe dieseluri pentru a ajuta la atingerea unor obiective mai stricte cu privire la emisiile de dioxid de carbon, in timp ce accelereaza dezvoltarea masinilor electrice. Autovehiculele Diesel au o economie de combustibil mai buna decat modelele de benzina, deci emit mai putin CO2.

    Daimler a declarat, pe 18 iunie, ca recheama in mod voluntar mai mult de 3 milioane de autoturisme diesel in Europa pentru o actualizare care va reduce emisiile de NOx. Audi a declarat ca a lansat o rechemare pentru pana la 850 000 de automobile diesel pentru a actualiza emisiile de software ale vehiculelor.

    BMW spune ca nu vede necesara rechemarile voluntare pentru masinile diesel inainte de summitul din 2 August.

    Vizualizari: 1039