rss

Francezii de la PSA schimba din temelii Opel. Ce schimbari radicale ii asteapta pe nemti

  1. 29/09/2017
  2. Tags: grupul psa peugeot citroen, Opel, schimbari opel, uzine opel
    Vezi toate fotografiile (1)

    Problemele nemtilor de la Opel sunt departe de a se fi terminat, chiar daca au fost achizitionati cu cateva luni in urma de gigantul PSA Peugeot Citroen.

    Recent, seful gigantului din Hexagon a vizitat doua uzine mari Opel si a ajuns la concluzia ca intre acestea si cele ale grupului exista o foarte mare diferenta, in ceea ce priveste eficienta si productivitatea. Tocmai de aceea, brand-ul din Russelsheim urmeaza sa treaca prin cateva schimbari majore.

    Anuntul a fost facut de directorul de dezvoltare al francezilor, Gilles Le Borgne, care a dezvaluit intr-un interviu recent ca viitoarele modele Opel vor fi dezvoltate pe arhitecturi PSA si cel mai probabil vor avea sub capota propulsoarele grupului.

    "Vom incepe sa folosim progresiv platformele si motoarele PSA pentru gama Opel. Acest lucru nu se va intampla peste noapte. Va dura cativa ani," a spus acesta.

    Mai mult decat atat, francezii intentioneaza sa faca ceva si cu motoarele actuale din gama nemtilor. Pe termen lung, acestea vor fi eliminate de pe piata, in contextul in care PSA continua sa plateasca sume mari de bani americanilor de la GM pentru drepturile de autor si diferite patente.

    Planul acesta de masuri este oarecum neasteptat, avand in vedere ca in urma cu numai un an, Opel se mandrea cu noul centru de testare si dezvoltarea din Russelsheim, care a necesitat o investitie de 210 milioane de euro. In plus, acesta ar urma sa-i afecteze si pe cei 800 de angajati de aici, dar si pe alti 3.000 care lucreaza la diferite proiecte in care este angrenat brand-ul german.  

    Vizualizari: 2104
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »