rss

Ford urca spre varful zonei autovehiculelor cu motoare electrice

  1. 20/01/2017
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Ford
    Vezi toate fotografiile (2)

    Ford si Londra isi unesc fortele intr-un proiect construit pentru a imbunatati calitatea aerului din oras in contextul in care Ford accelereaza planul de a conduce industria masinilor electrificate prin lansarea a 13 modele globale in urmatorii 5 ani.

    O serie de companii londoneze vor testa utilitare hibride plug-in (cu incarcare la priza) care utilizeaza exclusiv energie electrica pentru majoritatea drumurilor parcurse in oras. Acestea sunt perfecte pentru industria de curierat si livrari, oferind o productivitate crescuta.
    Vehiculele comerciale din Londra fac 280.000 de drumuri pe zi, adunand in aceasta perioada aproape 13 milioane de kilometri. Utilitarele aduna 75% din traficul rezervat transportului de marfuri.
    Investitia in proiectul Ford se va masura in ordinul milioanelor de euro, acesta urmand sa debuteze in toamna lui 2017. Proiect dezvoltat in Colaborare cu organizatia Transport for London si sprijinit de Centrul de Propulsie Avansata, un grup de initiativa finantat de Guvernul Britanic.
    Ford a reusit sa termine anul 2016 pentru a doua oara consecutiv in pozitia de lider al clasamentului vanzarilor de masini utilitare in Europa. Versiunea hibrida plug-in a lui Transit Custom este planuita sa intre in productia de serie in 2019.
    Ford lanseaza un proiect in care sunt investite sume de ordinul milioanelor de euro si care este construit pentru a ajuta la imbunatatirea calitatii aerului din Londra. Contextul este unul favorabil pentru Ford, producatorul accelerand planurile de electrificare a gamei proprii prin 13 modele electrificate programate sa fie lansate in urmatorii 5 ani.

    Proiectul este sprijinit de organizatia guvernamentala Transport for London si implica o perioada de test de 12 luni pentru 20 de exemplare Transit Custom Plug-In Hybrid (PHEV, hibrid cu incarcare la priza) care reduc emisiile din oras utilizand exclusiv energie electrica pentru majoritatea traseelor urbane, asa cum sunt cele realizate de companiile de livrari sau de cele care asigura lucrari de intretinere.

    Vehiculele comerciale din Londra parcurg 280.000 de drumuri intr-o zi tipica de munca, strabatand 13 milioane de kilometri in aceasta perioada. Utilitarele de marfa aduna 75% din traficul semnat de transportul de acest tip, mai mult de 7000 de vehicule fiind prezente in orele de varf in centrul Londrei.

    Ford va introduce 20 de exemplare Transit hibrid plug-in in flotele comerciale ale unor companii din Londra, implicit in cea a organizatiei Transport for London, pentru a analiza modul in care acest tip de masina poate contribui la tintele de reducere a poluarii aerului, crescand in acelasi timp productivitatea operatorilor in conditii urbane, cel mai dur mediu de lucru pentru vehiculele comerciale. Proiectul este sprijinit financiar de Advanced Propulsion Centre (Centrul de Propulsie Avansata), grup de initiativa finantat de Guvernul Britanic.

    "Ford este marca numarul 1 in segmentul vehiculelor comerciale din Europa, iar acum se electrifica. In colaborarea cu partenerii nostri din Londra vom putea sa testam software-ul si telematica, elemente care ne ofera un potential enorm de a reduce emisiile si costurile din orase", a declarat Jim Farley, Presedinte si CEO Ford of Europe. "Acest nou tip de parteneriat demonstreaza evolutia noastra spre o companie care ofera solutii atat in domeniul auto, cat si in cel al mobilitatii. Mai avem mult de lucru, insa toata lumea implicata este energizata de aceasta oportunitate excelenta".

    Ford isi concentreaza planul electrificarii mizand pe zonele sale de putere. Astfel, introducerea motoarelor electrice va avea loc in gamele celor mai populare si vandute vehicule comerciale, pick-up-uri, SUV-uri si masini de performanta, scopul fiind de a le transforma in modele si mai capabile si placute la condus. In plus, acestea vor deveni mult mai eficiente din punctul de vedere al consumului.

    Programata pentru lansare in toamna acestui an, flota de test face parte din promisiunea Ford de a colabora cu marile orase ale lumii pentru a rezolva provocarile acestora la nivel de transport local si pentru a ajuta oamenii si marfurile sa se miste mai usor.

    "Tranzitia acestui sector al transporturilor de marfuri catre masini cu emisii reduse este de o importanta capitala in curatarea aerului toxic din Londra", a declarat Sadiq Khan, Primarul Londrei. "Organizatia Transport for London continua sa ofere un exemplu pozitiv crescand constant numarul de masini electrice din propria flota. Informatiile rezultate din aceste teste sunt o resursa inestimabila pentru programul LoCITY, care incurajeaza asimilarea transportului comercial cu emisii scazute".

    Exemplarele Transit Custom hibride plug-in care fac parte din flota de test din Londra sunt rezultatul unui proiect de inginerie avansata care le permite sa fie incarcate cu energie electrica utilizata pentru parcurgerea unor rute urbane cu emisii zero, un motor eficient cu combustie interna fiind prezent pentru a oferi o autonomie suplimentara daca e nevoie de drumuri mai lungi. Ford este primul producator care ofera tehnologia hibrida plug-in in acest segment al masinilor utilitare.

    Flota experimentala va opera in conditii normale de trafic in avantajul unor companii din diverse zone ale industriei. Masinile vor utiliza un sistem telematic pentru a colecta informatii legate de performantele financiare, operationale si ecologice, analiza acestora urmand sa ajute la maximizarea beneficiilor pe care le ofera masinile electrificate.

    Dezvoltarea celor 20 de exemplare Transit Custom plug-in hibrid a fost sprijinita de un grant de 4.7 milioane de lire sterline oferit de Centrul de Propulsie Avansata din Marea Britanie. Masinile au fost desenate si dezvoltate in Centrul Tehnic Ford din Dunton, Marea Britanie si la Centrul Prodrive Advanced Technology din Banbury, Marea Britanie. Programul a primit si ajutorul Revolve Technologies.

    "Marea Britanie este unul dintre liderii globali ai tehnologiilor auto cu emisii reduse. Acest nou proiect a beneficiat de o investitie guvernamentala de aproape 5 milioane de euro si a asigurat activitatea unor ingineri si cercetatori britanici si demonstreaza implicarea noastra in incercarea de a reduce emisiile de carbon si de a munci la nivel de industrie pentru a dezvolta noile generatii de tehnologii care fac diferenta in vietile oamenilor", a declarat Nick Hurd, Ministrul Industriei si al Schimbarilor Climatice din Marea Britanie. "Acest guvern va continua sa colaboreze indeaproape cu sectorul auto pe masura ce dezvoltam Strategia Industriala care va creste productivitatea, va crea locuri de munca pentru profesionisti si va asigura o crestere economica sustinuta".

    Ford a fost marca numarul 1 in Europa in vanzarile de vehicule utilitare in 2016, performanta realizata pentru al doilea an consecutiv. Versiunea hibrida plug-in a lui Custom Transit este programata de lansea comerciala in 2019, fiind parte a investitiei de 4.5 miliarde de dolari pe care producatorul o va realiza in zona masinilor electrificate pana in 2020. Ford se extinde astfel si devine in acelasi timp o companie auto si una implicata in zona de mobilitate, vizand pozitia de lider in segmentul masinilor electrificate si autonome si cautarea unor solutii noi de mobilitate.

    Transit Custom plug-in hibrid este doar unul dintre cele 13 vehicule globale electrificate pe care Ford le va lansa pe piata in urmatorii 5 ani. In acest grup sunt incluse un SUV complet electric cu o autonomie estimata de cel putin 480 de kilometri, un vehicul hibrid autonom de volum construit pentru a fi utilizat de servicii de ride hailing sau ride sharing care va debuta in America de Nord in 2021 si o versiune hibrida a legendarului Mustang. Ford a stabilit, de asemenea, un protocol de colaborare cu alte branduri auto pentru dezvoltarea la nivel european a celei mai puternice retele de incarcare a masinilor cu motoare electrice.


    Vizualizari: 1516