rss

Federal-Mogul anunta deschiderea unei noi fabrici in Romania

  1. 16/04/2015
    Vezi toate fotografiile (2)

    Federal-Mogul Motorparts, divizie a Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML), lider mondial in producerea de tehnologii pentru sectorul auto, anunta investitii intr-o noua fabrica de ultima generatie. Aceasta va aproviziona constructorii de autovehicule din Europa cu ansambluri si componente pentru stergatoare auto de calitate superioara.

    Investitia se adreseaza si conducatorilor de masini mai vechi, aceleasi tehnologii performante fiind utilizate si pentru productia componentelor de schimb pentru stergatoare, disponibile in service-uri auto si la retaileri sub marca Champion.
    Noua unitate de productie va functiona in sinergie cu fabrica de sisteme de franare detinuta deja de Federal-Mogul la Ploiesti si a carei echipa a obtinut recent prestigioasa distinctie Volvo Cars Quality Excellence Award. Fabrica va avea aproximativ 300 de angajati pana in anul 2016, campusul din Ploiesti ajungand astfel la un numar de 600 angajati. In noiembrie 2014, Federal-Mogul a deschis un birou in Bucuresti unde, la acest moment, lucreaza aproximativ 100 persoane.

    „Federal-Mogul are o crestere rapida aici, la Ploiesti. Este un mediu propice pentru noi deoarece beneficiem de sprijinul autoritatilor locale si de o forta de munca specializata care poate opera conform standardelor globale”, a declarat Quentin Lorthiois, General Manager Wipers, EMEA & Asia Pacific. „Acesti factori au facilitat crearea unei unitati de productie care este printre cele mai avansate din acest sector in Europa. Componentele fabricate aici corespund standardelor inalte de calitate cerute de cei mai exigenti producatori de autovehicule din regiune. Rapiditatea cu care ne-am atins obiectivul este un compliment adresat tuturor celor care au fost implicati in acest proiect.”

    Productie la cele mai inalte standarde

    Procesele noi de productie vor asigura un nivel ridicat de eficienta si calitate a produselor. "Performanta unui stergator poate varia enorm ca urmare a unei mici variatii a dimensiunilor componentelor care asigura o presiune constanta pe intreaga lungime", explica Gerardo Rojas, Director of Operations and Quality, Wipers Europe. "Echipa noastra a lucrat cu furnizori de echipamente specializate pentru a dezvolta tehnici care permit un proces de fabricatie foarte precis si cu rezultate constante. Federal-Mogul si stergatoarele Champion vor indeparta apa de pe parbriz si luneta intr-un mod silentios si eficient, timp de mai multi ani, permitand clientilor nostri sa fie increzatori in performantele premium pe termen lung ale acestei componente cheie."

    Calitatea este sporita de o serie de tratamente avansate de suprafata si de finisaje. Inainte de vopsire, fiecare componenta de metal trece printr-un proces de fosfatare pentru a inhiba coroziunea. Apoi, aceasta este vopsita printr-un proces de electroforeza care ofera un finisaj de suprafata durabil, de inalta calitate, urmat de acoperirea cu un strat de pulbere pentru a oferi luciu si pentru a retusa suprafata conform asteptarilor clientilor nostri. Produsele Champion destinate pietei pieselor de schimb sunt fabricate folosind aceleasi sisteme de productie, respectand calitatea unui echipament produs in conformitate cu standardele productiei de echipamente originale (OE).



    Vizualizari: 2972