rss

Familiarizeaza-te cu distractia pe placa

  1. 02/09/2016
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cultura skateboarding-ului a adus cu ea adaugiri in vocabularul de strada al celor care il folosesc ca sport. De la incaltaminte baieti care se numesc de multe ori simplu shoes, shoes romania gasesti la www.benjamin.ro si pana la cele mai complexe trick-uri, ai aici cateva din cele mai uzitati termeni in skateboarding.
     
          Ollie - este cea mai cunoscuta si importanta saritura cu placa in skateboarding. Fara ea nu poti face mai nimic. Un ollie reusit ridica placa de la sol cel putin 10 centimetri, in timp ce recordul sariturii este de 114.3 cm, realizat de Aldrin Garcia pe 15 februarie 2011.
          Nose/ tail - fata/ spatele placii de skateboard.
          Backside/frontside - sunt termeni aditionali folositi pentru a descrie directia de mers sau chiar directia de aterizare a unui trick, de exemplu “backside ollie”.
          Air - cand esti in zbor cu placa.
          Vert - prescurtare de la vertical, se refera la rampele simple sau duble care ating 90 de grade. Daca nu are 90 de grade, nu e vert si gata, desi skateboarderii neexperimentati spun oricarui fel de rampe, vert.
          Skateshop - magazin pentru tot ce tine de skate.
          Pop - acest termen poate fi inteles atunci cand incercam sa il comparam cu senzatia de lucruri noi. O placa noua are acel pop, un pocnet al lemnului nou, al marginilor neuzate, care da placii sau celui care o foloseste un zvacnet in plus. Mai putem folosi acest adjectiv atunci cand descriem un sportiv care are o saritura mai sprintena in trick-uri, o viteza in plus.
          Stall - oprirea unei pozitii pe o margine, de exemplu, statul cu marginea placii pe capatul unei rampe mai mult decat cere de obicei schimbarea de directie.
          Skateshoes - Papuci pentru baieti sau chiar incaltaminte fete specifica pentru skateboard.
          Tweak - o modificare estetica a unui trick aerial. Un ollie facut cu ajutorul unei rampe in care rider-ul zboara cativa zeci de centimetri prin aer arata mult mai bine daca varful placii este indreptat in jos relativ cu pozitia tail-ului. Rider-ul obtine o pozitie atractiva din punct de vedere vizual.
          Grind - dupa cum o spune si denumirea, un grind este miscarea de alunecare a placii cu orice punct de contact mai putin rotile.
          Slappy - un grind facut fara ollie, direct din miscare.
          Mob -  daca cineva iti spune ca ai mob, nu te supara pe el, exerseaza mai mult. Atunci cand tail-ul ramane mai jos decat nose-ul in timpul unui air, ai mob si asta te face sa arati rau.
          Late - cand incepi o rotatie tarzie in aer, dupa ollie desigur. Ollie-ul nu poate fi late.
          Line - o succesiune de trick-uri facute in linie dreapta. Foarte popular in skateboarding-ul de strada.
          Darkslide - un grind cu placa intoarsa cu susul in jos. Ai grija sa nu o rupi.
          Snake -  nu suna bine, si nu e bine. Nu fii un sarpe, nu te baga in fata cand altcineva e pe linie.

          Vrei un skateshop care nu ia doar acesti termeni in considerare, ci si nevoia unui rider de zeci de perechi de shoes anual? Cumpara-ti o placa si o pereche de shoes de la www.benjamin.ro si familiarizeaza-te cu distractia!
         
          Advertorial!

    Vizualizari: 1125
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »