rss

Examenul pentru permisul auto se complica. Viitorii soferi vor fi obligati sa promoveze un curs de prim ajutor

  1. 09/08/2017
  2. Tags: cod rutier, curs de prim ajutor in trafic, examen permis auto, permis auto, proiect de lege
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa ce au analizat mai multe date stiintifice si statistici potrivit carora interventia rapida dupa un accident creste sansele de supravietuire, alesii neamului au ajuns la concluzia ca este timpul pentru o modificare a Codului Rutier.

    Mai exact, acestia doresc sa completeze articolul 23 din OUG 195/2002 cu urmatoarea afirmatie: "In vederea obtinerii permisului de conducere, candidatii au obligatia de a efectua, pe parcursul activitatilor de pregatire teoretica si practica, si promova un curs de prim ajutor in trafic."

    Cu alte cuvinte, cei care vor sa intre in randul conducatorilor auto vor fi nevoiti ca pe langa probele teoretice si cele practice, sa mai treaca si de un curs de prim ajutor. Nu stim daca o fi bine, la fel cum nu stim de cand au de gand sa introduca aceasta masura.

    Ce-i sigur este ca proiectul a fost deja inregistrat la Senat pentru dezbateri. Daca trece de aceasta faza si primeste votul parlamentarilor, aceasta propunere ar putea fi adoptata, iar Codul Rutier modificat din nou.

    Aceste completari vin la scurt timp dupa ce autoritatile au anuntat ca vor adauga cateva noutati la aceeasi lege, care se vor referi la suspendarea inmatricularii unei masini. De anul viitor, aceasta masura va putea fi aplicata daca ITP-ul a expirat sau a fost anulat din varii motive, insa si daca noul proprietar nu solicita transcrierea dreptului de proprietate in termen de maxim 90 de zile.

    Vizualizari: 2235