rss

Duster Army si Duster Pick-Up, vedete la Parada Militara de 1 Decembrie

  1. 02/12/2014
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia
    Vezi toate fotografiile (2)

    Cu ocazia paradei militare organizate de Ziua Nationala a Romaniei, publicul a putut urmari defilarea unei formatii de vehicule Dacia aflate in dotarea fortelor Ministerului Apararii Nationale (MApN) si ale celor ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

    Din formatiile motorizate ale MApN au facut parte 12 vehicule Dacia Duster, printre care trei vehicule amenajate ca autolaboratoare metrologice si 7 vehicule aflate in dotarea Comandamentului Logistic Intrunit si al Statului Major al Fortelor Navale. 


    Vedetele paradei au fost insa cele doua vehicule Duster Army si Pick-Up Army, gandite si adaptate de ingineria Grupului Renault din Romania in colaborare cu parteneri romani pentru a raspunde nevoilor Armatei Romane
    .

    Duster Army este un vehicul 4x4 echipat cu un motor Diesel de 110 CP. Duster Army respecta standardele militare NATO pentru aceasta categorie de vehicule, avand capacitatea de a fi aeropurtat.

    Dispune de protectii exterioare suplimentare si sisteme de conexiune mecanica si electrica cu alte vehicule militare (prize electrice de 12V si 24V si dispozitive de remorcare si tractare, inclusiv troliu electric). Sistemul de iluminare „black out” si vopseaua aplicata ii asigura camuflajul in operatiunile militare.

    Pick-Up Army este un vehicul 4x4 cu 2 locuri, echipat cu un motor Diesel de 110 CP, transformat dintr-un DUSTER de serie, in colaborare cu carosierul ROMTURINGIA. Vehiculul dispune de protectii exterioare suplimentare si este dotat cu echipament militar de supraveghere.

    La randul sau, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a prezentat publicului cateva vehicule reprezentative pentru flota de modele Dacia pe care o are in dotare, incluzand 17 vehicule Duster.

    Masinile acestei institutii beneficiaza de dotari specifice activitatilor de politie, politie de frontiera si jandarmerie (rampa semnalizare cu difuzor incorporat, sirena, lampi flash in grila de radiator, inscriptionare).

    In cadrul aceluiasi eveniment, modelul Duster s-a facut in egala masura remarcat si in momentul defilarii trupelor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU).

     

    Vizualizari: 2525